Staż nie pełny miesiąc

• Autor wątku Autor wątku Marcelin92
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marcelin92

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam , zacząłem staż od 20 kwietnia , i mam pytanie teraz powinienem dostać stypendium. Wiem że oblicza się to 988,4/ 30 * ilość dni stażu.
Teraz pytanie te dni to mam liczyć tylko dni w które pracowałem , czy ogólnie dni podczas których byłem jako stażysta piatki soboty?

Dni robocze+weekendy+ewentualne dni świąteczne.
W tym przypadku to będzie: 988,40/30 dni x 11

1. Wczoraj otrzymałam pierwsze stypendium stażowe za kwiecień 700,50zł netto(umowę na staż mam od 07.04 do 07.09). Jak obliczam, to nie chce mi wyjść ta kwota.Stypendium brutto wynosi - 997,40 zł netto - 851,63 zł
2. Czy za te 7 dni we wrześniu dostanę wypłatę w październiku?

Niebieskaa napisał:
1. Wczoraj otrzymałam pierwsze stypendium stażowe za kwiecień 700,50zł netto(umowę na staż mam od 07.04 do 07.09). Jak obliczam, to nie chce mi wyjść ta kwota.Stypendium brutto wynosi - 997,40 zł netto - 851,63 zł
A podatek? Przecież od stypendium stażowego potrącana jest zaliczka na podatek dochodowy od osób fizycznych, stąd kwota 700,50zł "do ręki".
Niebieskaa napisał:
2. Czy za te 7 dni we wrześniu dostanę wypłatę w październiku?
Tak.

Kosssz napisał:
A podatek? Przecież od stypendium stażowego potrącana jest zaliczka na podatek dochodowy od osób fizycznych, stąd kwota 700,50zł "do ręki".
Tak.

No właśnie po odjęciu coś nie chce mi wyjść, ale być może to już wyższa matematyka. Tak czy inaczej - dzięki za odpowiedź :)

Powrót