K
kwiatuszek160
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Mam pewien problem, a mianowicie z jakieś 2 tyg temu zadzwonili do mnie z UP, że jest pracodawca zainteresowany przyjęciem na staż i że mam się z nim umówić na rozmowe itp. więc skontaktowałam się z pracodawcą, byłam na rozmowie, wszystko było ok, bo staż związany z zawodem gdyby nie to że musiałabym dojeżdżać na staż 2 razy dziennie 7.30-12.00 i potem na 16.30-20.00. Pracodawca widocznie zgodził się na moją osobą i dał informacje do UP że mnie chce, bo dzisiaj dostałam wiadomość , że mam się zgłosić do UP po skierowanie na staż. Czy mogę odmówić przyjęcia tego stażu bez utraty statusu bezrobotnego, skoro nie podpisywałam jeszcze żadnych papierów itp. ? Nie uśmiecha mi się dojeżdżać 2 razy dziennie ( 5km w jedną stronę zdana na rower lub autobusy które i tak kursują tylko kilka razy dziennie, prawka i auta nie mam), a poza tym mam na głowie pisanie pracy mgr ( studia zaoczne) i podejmując się tego stażu nawet nie będę miała kiedy pisać tą pracę, czy to są dobre argumenty? Z góry dzięki za odpowiedź.