Staż - pomocy!

• Autor wątku Autor wątku klaudiam95
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

klaudiam95

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam . muszę się kogoś poradzić .

otóż, jestem na półrocznym stażu w sklepie , pobieram z PUP wynagrodzenie + zwroty za dojazdy , mój pracodawca pokrył koszty badań . staż kończy mi się w styczniu 2018r. niestety... z końcem tego roku 31.12.2017r. sklep zostaje "zamknięty" , a raczej przejęty przez nowego właściciela , który niestety , ale zmienia charakter owego sklepu , co więcej poszukuje jedynie mężczyzn na wolne stanowiska. mój pracodawca , zaproponował mi przejście na zupełnie inne stanowisko , która noo.. mówiąc szczerze w zupełności mi nie odpowiada , albo rezygnuje ze stażu. tylko..jeżeli zrezygnuje sama, no to wiadomo bede musiala wszystko zwracac . jak to rozwiazac jakos delikatnie , a zeby dal mi w swietym spokoju odejsc z koncem grudnia , bo tez nie chce rozstawac sie z ciezkiej i niefajnej atmosferze. czy mam prawo odmowic przejscia na to stanowisko? w sumie panie w urzedzie , krecily nosem na wiesc , ze mam zmienic stanowisko , poniewaz staz byl na stanowisko kasjer-sprzedawca . obecnie jestem na urlopie , prosze wskazcie mi chociaz kilka wskazowek co ja mam robic.. czy mozna to rozwiazac jakos za porozumieniem stron?

czekam na wszystkie odpowiedzi i z gory za nie dziekuje.

Skoro organizator stażu zamyka działalność (nie przenosi) nie jest wstanie ci zaproponować stażu na tożsamym stanowisku masz prawo do nieprzyjmowania nowej propozycji.
Przepisy nie dopuszczają takiej możliwości.

Z tego ci piszesz to staż będzie przerwany przez organizatora zatem żadne konsekwencje ci nie grożą. Przerwiesz staż i nadal pozostaniesz w ewidencji bezrobotnych.

Pamiętaj żeby wszelkie sprawy w Urzędzie załatwiać w formie pisemnej.

Powrót