Staż - praca na wysokości.

• Autor wątku Autor wątku Socham
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Socham

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,

dostałem 2 miesiące temu staż w pewnym sądzie. Tydzień temu z wydziału karnego zostałem przeniesiony do archiwum sądowego. Czy jest to zgodne z prawem jeżeli praca polega głównie na układaniu akt na wysoko położonych półkach (jedyną możliwością dostania się tam jest używanie drabiny) podczas gdy nie zostałem zbadany przez lekarza pod względem możliwości pracy na wysokości? Owych badań najprawdopodobniej i tak bym nie przeszedł pomyślnie gdyż posiadam znaczną wadę wzroku wymagającą stałego noszenia szkieł korekcyjnych.
Czy powinienem interweniować i prosić o przeniesienie?

Czyli na zaświadczeniu lekarskim wpisane jest przez lekarza medycyny pracy, że możesz pracować wyłącznie pracę na poziomie "0"? Mam rację?

Wydaje mi się, że w ogóle nie było o tym mowy w zaświadczeniu lekarskim. Było tylko napisane, że nie ma przeciwwskazań do pracy biurowej.

Dostałem skierowanie z pup na którym było określone, że chodzi o prace biurową. Wydaję mi się, że nie było nic na zaświadczeniu co mówiło bym o pracy na poziomie 0 czy jakimkolwiek innym

A więc sprawdź co dokładnie wpisane masz na zaświadczeniu lekarskim i wróć z konkretami.
Aby ocenić jakie kroki możesz podjąć, nie mogę opierać się na tym co ci się wydaje. Dalsza dyskusja bez tej podstawowej wiedzy, to jak wróżenie z fusów.

Powrót