staż pracy - jak długo można

• Autor wątku Autor wątku sato0
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sato0

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam all;

Odbyłam staż w UP od 22.09.2008 do 19.09.2009 pracownik biurowy (TECHNIK PRAC BIUROWYCH) oraz drugi od 28.09.2009 do 27.03.2010 referent ds. rejestracji. W świetle przepisów podobno moze trwac do roku. Jest jakis okres karencji po ktorym mozna znowu odbyc staz ?? Znalazlam firme ktora chce mnie zatrudnic ale po stazu (przekazaniu stanowsika przez opuszczajaca osobe). Stazu nie chce UP wiecej udzielic. Jakies pomysly???

Sorry za orty alt i ctrl kaputt

sato0 napisał:
Witam all;

Odbyłam staż w UP od 22.09.2008 do 19.09.2009 pracownik biurowy (TECHNIK PRAC BIUROWYCH) oraz drugi od 28.09.2009 do 27.03.2010 referent ds. rejestracji. W świetle przepisów podobno moze trwac do roku. Jest jakis okres karencji po ktorym mozna znowu odbyc staz ?? Znalazlam firme ktora chce mnie zatrudnic ale po stazu (przekazaniu stanowsika przez opuszczajaca osobe). Stazu nie chce UP wiecej udzielic. Jakies pomysly???

Sorry za orty alt i ctrl kaputt

Sama widzisz po sobie, że na drygi staż poszłaś po tygodniu, więc nie ma żadnego okresu karencji. To wszystko zależy pd tego ile pięniedzy ma UP na staże i ile jest osób chętnych, ale w pierwszej kolejności idą wszyscy Ci, którzy nie byli jeszcze na stażu i są w zlej sytuacji a dopiero potem Ci, którzy już staż mieli.

Powrót