Staż- refundacja kosztów

• Autor wątku Autor wątku Karina..
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Karina..

Użytkownik
Odpowiedzi
67
Cześć. Piszę bo mam następujący problem. Od 09.2013 do 02.2014 przebywałam na stażu następnie od 03.2014 r. do 05.2014 r. zostałam zatrudniona na postażowy czas określony (3 miesiące). W czasie stażu miałam refundowane koszty opieki nad dzieckiem, jednak po zakończeniu stażu poinformowano mnie telefonicznie, że refundacja mi nie przysługuje. Od 07.2014 do 11.2014 znowu zostałam skierowana na staż gdzie również przysługiwała mi refundacja kosztów. Dziś (będąc na kolejnej 3 miesięcznej umowie postażowej) skontaktowałam się z PUPem żeby dowiedzieć się o możliwości refundacji. Otrzymałam informację, że refundacja mi przysługuje ponieważ jest to umowa zawarta na wniosek urzędu Pracy.

Moje pytanie brzmi:
Czy mogę złożyć wniosek o refundację kosztów za okres od 03.2014 do 05.2014?

W Pupie powiedziano mi że nie przysługuje mi refundacja za tamten okres ponieważ wniosek trzeba złożyć w terminie 14 dni od końca refundowanego miesiąca. Jednak na stronie jest zaznaczone wyłącznie, że refundacja kosztów następuje w terminie do 14 dni od złożenia wniosku. Nie jest wskazany termin do którego należy złożyć wniosek aby był rozpatrzony.

Powrót