Staż studia zaoczne co z sobota?

• Autor wątku Autor wątku Daria246
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Daria246

Użytkownik
Odpowiedzi
141
Witam.
Trzy dni temu doistalkam się na staż do firmy. Pracodawca wie że jestem studentem zaocznym. Praca w tej firmie odbywa się od poniedziałku do piątku w godzinach 9-17.
Nic nie wspominali na rozmowie ze pracują też w soboty (9-13). Teraz próbując się z nimi skontaktować nie chcą udzielić mi informacji czy dany staż też będzie mnie obowiązywał w soboty. Pup też nie wie.
Podobno stażysta ma pracować osiem godzin dziennie nie przekraczając 40 godzin tygodniowo tak?
Co teraz mam zrobić aby mieć pewność? Czekać do momentu podpisania umowy? Dodam że pracodawca nie chce udzielić teraz takiej informacji.

Daria246 napisał:
Co teraz mam zrobić aby mieć pewność? Czekać do momentu podpisania umowy? Dodam że pracodawca nie chce udzielić teraz takiej informacji.
Jeśli pracodwca odmawia udzielenia informacji na temat rozkładu czasu pracy, to proszę udać się po tę informację do PUP. Jeśli nie wiedzą (choć na tym etapie już powinni), to niech PUP ustali to z pracodawcą, bo nie wie Pani czy ma się decydować na tę ofertę. Proszę wziąć pod uwagę, że nie zawsze pracodawcy przedstawiają faktyczne warunki pracy do PUP licząc na to, że "jakoś się dogadają" ze stażystą. Proszę jasno i stanowczo zażądać rzetelnych informacji na temat warunków stażu.

w poniedziałek zawitam w swoim PUP, ale znając życie wrócvę z niczym...

Powrót