Staż unijny 2014

• Autor wątku Autor wątku cycu_09
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cycu_09

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,

chciałem zapytać czy jest możliwość przedłużenia stażu unijnego?

Za mało informacji, żeby to ocenić. Prawdopodobieństwo udzielenia właściwej odpowiedzi, to jak rzucenie kostką...

Jaki podmiot organizuje staż? PUP, czy inna instytucja? Na jaki okres został on zorganizowany? Ile masz lat? Do kiedy trwa projekt unijny, z którego organizowany jest staż i opłacane jest stypendium?

Ostatnia edycja:
Witam,
podłączam się do pytania Cyca09, mając jednocześnie nadzieję, że będę w stanie przytoczyć więcej cennych informacji.

Jestem na stażu w ZUSie; organizowanym przez PUP; staż 6 miesięczny; kończy się 23 września 2014; w listopadzie skończę 25 lat (rocznik 1989), staż z projektu EFS "Lepsze perspektywy" (projekt kończy się bodajże 31.10.2014, aczkolwiek nie jestem pewny).

Z góry dziękuję za odpowiedz.
Pozdrawiam!

SebastianB1989 napisał:
(projekt kończy się bodajże 31.10.2014, aczkolwiek nie jestem pewny).
To dowiedz się na pewno, bo na stronie Twojego PUP jest napisane, że projekt trwał do 31 grudnia 2013r. Być może są to informacje nieaktualne...
Z racji wieku masz prawo odbywać staż nawet do 12-tu miesięcy, ale na forum nie znajdziesz odpowiedzi odnośnie szans na maksymalne wydłużenie okresu stażu... zarówno ze względów finansowych (nie wiem czy są na środki w projekcie na przedłużenie staży) i formalnych np. okresu trwania projektu.

Też to widziałem, ale jestem w 100% pewnym, że właśnie w ramach tego projektu jest organizowany mój staż. Także muszą to być nieaktualne dane.
Czyli jak rozumiem, jeśli projekt dalej trwa i mój PUP posiada środki finansowe, to nie ma przeciwwskazań, co do przedłużenia stażu i mogę się jedynie zdać na łaskę PUP i liczyć na pozytywne rozpatrzenie mojej sprawy? Pytam, bo gdzieś w internecie znalazłem informacje, że nie ma możliwości przedłużenia stażu unijnego (ale każdy wie jak to jest z wiarygodnością informacji w internecie).
Dzięki za szybką odpowiedz!

SebastianB1989 napisał:
Czyli jak rozumiem, jeśli projekt dalej trwa i mój PUP posiada środki finansowe, to nie ma przeciwwskazań, co do przedłużenia stażu
Niekoniecznie, zależy od argumentacji wniosku o przedłużenie stażu. Załóżmy, że miał on trwać np. 5 miesięcy... jeśli odbył się bez żadnych zakłóceń, a Ty zrealizowałeś staż zgodnie z programem - nie ma obiektywnych przyczyn, aby go dalej przedłużać i... dalej opłacać.

SebastianB1989 napisał:
Pytam, bo gdzieś w internecie znalazłem informacje, że nie ma możliwości przedłużenia stażu unijnego (ale każdy wie jak to jest z wiarygodnością informacji w internecie).
No właśnie, zatem po rzetelną informację muszę Cię odesłać do PUP.
Mimo szczerych chęci nie jesteśmy w stanie rozstrzygnąć Twojego problemu na forum. Pytania należy skierować do realizatora projektu, czyli Twojego PUP.

Ostatnia edycja:
Powrót