Staż w sobotę

• Autor wątku Autor wątku serina
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

serina

Użytkownik
Odpowiedzi
35
Witam ,mam staż z urżedu pracy w firmie ochromiarskiej. Firma jest czynna w soboty.
Kierownik decyduje o moich zmianach ( 1 zmiana/2 zmiana ) nie liczac się z moją decyzją . Przez niego zmiebiam terminy wizyt u lekarza, nie uczestenicze w zajęciach w szkole w sobotę- on -line zajecia odpadają bo kierownik decyduje za mnie.
W umowie mam wpisane 40 godzin tygodniowo. Od poniedziałku do piątku.
Więc o sobocie nie ma mowy .
Kierownik decyduje o robocie ze mam przyjść na staż,ale w umowie nie mam zapisu na ten dzień. Mówi ze w tygodniu otrzymam wolny dzień.
Tylko on nie będzie zawiadamiac urżedu pracy o sobocie.
A co gdybym złamała nogę lub przyszła kontrola z urzedu skarbowego to co ja robię w sobotę na stażu? Dostała bym karę .
Najgorsze jest to że nie zmusza mnie w sobotę do przyjścia na staż a ja mam w sobotę zajęcia w szkole .
Co z tym zrobić?

Zgłosić do PUP. Sama Pani tu nic nie zwojuje, skoro pracodawca stosuje swoje zasady, a nie to co zawarte w umowie.

Pani w PUP chce żebyśmy się dogadali
polubownie.
Nie mam chęci jeśli kierownik nie liczy sie ze mną. Dosłownie na tym stażu panują zasady niewolnictwa - Kierownik decyduje o wszystkim ,nie bierze moich decyzji nie uwzględbia ich w swoich planach.
Chce rozwiązać umowę z tym stażem...czasy niewolnictwa minęły a jakby były nadal.

Powrót