A
Alucard9999
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 13
Witam. Czy jezeli pracodawca ma salon wizazu, ktory jest otwarty w weekendy, sporadycznie na tygodniu, to czy moge tam odbywac staz?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Staż ma mieć 40 godzin w tygodniu. Stażysta nie może wykonywać pracy w niedzielę i święta, w godzinach nadliczbowych.Alucard9999 napisał:No z tego co widzę, odpowiedzi na moje pytanie tam nie ma. Nie pytam, czy mogę pracować w weekendy, tylko czy mogę pójść na staż do miejsca, które jest otwarte GŁÓWNIE w weekendy, a czasami tylko w pojedyncze dni w środku tygodnia.
Alucard9999 napisał:Błąd, staż nie może PRZEKRACZAĆ tyle godzin, a nie, że musi minimalnie tyle wynosić, to jest napisane w tym artykule podanym wyżej, a w niedziele można również odbywać staż ale za jakimś pozwoleniem. Myślałem, że to ja jestem całkowicie zielony w tej sprawie, a sam muszę tu kogoś pouczać ..
Potwierdzam stanowisko j-msj-ms napisał:Oj, dziękuję serdecznie. Chętnie wykorzystam twoją wiedzę, a w sumie to już jestem pouczony. Mam tylko prośbę, podaj mi PUP który wyraża zgodę na staż który przewiduje np. 6 godzin pracy dziennie lub prace w same weekendy Bo widzisz, oprócz Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 20 sierpnia 2009 r. w sprawie szczegółowych warunków odbywania stażu przez bezrobotnych, jest jeszcze umowa PUP - Pracodawca z której wynika rozkład twojej pracy. I teraz - nie może być sytuacji ze Kowalski który jest na stażu po 8 godzin dziennie otrzymuje takie samo stypendium co Alucard9999 który jest 6 godzin lub mniej (bo wg niego nie ma dolnej granicy). Z niecierpliwością czekam na nazwę PUP