D
dominikaa1
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Dnia 14-04-2015 zarejestrowałam się jako osoba bezrobotna. Od dnia 28.04.2015 zaczęłam jeździć codziennie do Poznania na szkolenia w ccc (nie podpisując wcześniej żadnej umowy!!!) Dopiero dnia 11-05-2015 kiedy skończyłam szkolenia i miałam podjąć pracę dostałam do podpisania umowę - jednak żeby dostać zwrot za dojazdy w postaci delegacji musiałam podpisać umowę z datą wcześniejszą tzn z datą 28.04 (dzień kiedy zaczęłam szkolenie). Podpisując umowę nie wyrejestrowałam się z pup a miałam na to 7dni. Jako, że podpisałam umowę z datą wcześniejszą wynikło tak jakbym nie wyrejestrowywała się aż przez 2tygodnie. 14-05-2015 dowiedziałam się, że jest możliwość odbycia stażu - dlatego też od razu zwolniłam się - wysłałam wypowiedzenie - które zostało odebrane 19-05 i z tą datą moja praca w ccc zakończyła się. 14-05 byłam także po tym jak się zwolniłam w pup i zostałam skierowana na staż. Staż rozpoczęłam 01-06-2015 kiedy byłam prawnie osobą bezrobotną.
Teraz po ukończeniu stażu z EFS dostałam telefon z pup że nie mogłam być skierowana na staż i muszę zwrócić całe stypendium stażowe. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Mogę się odwołać? Starać o umorzenie całości?
Teraz po ukończeniu stażu z EFS dostałam telefon z pup że nie mogłam być skierowana na staż i muszę zwrócić całe stypendium stażowe. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Mogę się odwołać? Starać o umorzenie całości?