staż z PUP a urlop

• Autor wątku Autor wątku magjas
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Staż to nie zatrudnienie, więc się nie liczy. Wynagrodzenie może być więc na poziomie 80%.

witam. Dziekuje za odpowiedz
Więc moja sprawa się wyjaśniła .
W Urzedzie Pracy rozmawiałam z panią ktora zajmuje sie listami obecnosci .
I uznała mi dwa dni ktore wpisała mi szefowa jako NN
Poniewaz złozyłam wnioski o urlop i nie mogła mi odmowic.
Podkresle ze przez luty i marzec nie wziełam ani dnia wolnego.

Więc mozna powiedziec ze wygrałam z "pracodawcą" .
wywalczyłam swoje dni wolne za ktore mi zapłacą na szczescie .

A jeszcze zapytam z innej beczki :)
Czy pracodawca jesli złozył rezygnacje ze mnie poniesie tego jakies konsekwencje ?
CHodzi mi o to czy dostanie po mnie odrazu kolejnego stazyste ?

blondynusiaaa napisał:
Czy pracodawca jesli złozył rezygnacje ze mnie poniesie tego jakies konsekwencje ?
Nie wiemy jak podejdzie do tego dany urząd pracy. Kwestie takie nie są regulowane przepisami prawa.

blondynusiaaa napisał:
A jeszcze zapytam z innej beczki :)

Może trochę będzie to zależało od Ciebie. Masz druk do wypełnienia opinia o pracodawcy? Jeżeli pracodawca nie przestrzegał harmonogramu stażu i był nie fair wobec Ciebie to może drugiego stażysty nie dostanie albo dopiero po jakimś czasie. Głupie jest to, że tą opinie musi podpisać pracodawca:( Po co? Chyba,że to ty się nie wywiązujesz z obowiązków i dlatego chce Cię zamienić na innego stażystę. Słyszałem o sytuacji, że jak pracodawca nie zatrudniał po stażu to przez jakiś czas nie mógł dostać kolejnego stażysty.

dziekuje za odpowiedzi :)
Pani w UP mi powiedziała , po zdaniu moich relacji z całego stazu ,abym napisała oświadczenie , w ktorym miało sie znajdowac to co jej powiedziałam czyli wszystkie niezgodnosci (wedlug mnie) podczas stazu .A troche tego było :)
Gdy przyniosłam napisane oświadczenie Pani w UP oniemiała.
Powiedziała ze "oni juz chyba nie dostana zadnego stazysty" :)

p.s. nie miałam zadnego druku opinia o pracodawcy :) ale wydaje mi sie ze moje oswiadczenie zawierało wszystko to co miałam do zarzucenia pracodawcy.

Dzieńdobry. Ja mam pytanie jestem na stażu od 11.03.2014 okres odbywania stażu mam do 11.09.2014, czyli 6 m-c chodzi mi o urlop czy płacą stażystom za wykorzystany urlop? czy nie należy się zapłata i czy jest to zwykły urlop nie płatny .?

Beata5611 napisał:
chodzi mi o urlop czy płacą stażystom za wykorzystany urlop? czy nie należy się zapłata i czy jest to zwykły urlop nie płatny .?
To nie jest urlop, tylko dni wolne. W przypadku niewykorzystania dni wolnych podczas stażu nie jest wypłacany ekwiwalent pieniężny. Dlatego należy je całkowicie wykorzystać w trakcie stażu.

Ostatnia edycja:
Powrót