staż z pup

• Autor wątku Autor wątku Madzius1996
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Madzius1996

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, rok temu byłam na stażu w GOPS, pracowałam przy programie 500+. staż był z pup, po stażu dostałam umowę na 3 miesiące. moje pytanie brzmi czy jeśli będąc na tym stażu odpowiadam za poniesione błędy bądź szkody np w sposób finansowy lub inny?

Madzius1996 napisał:
Witam, rok temu byłam na stażu w GOPS, pracowałam przy programie 500+. staż był z pup, po stażu dostałam umowę na 3 miesiące. moje pytanie brzmi czy jeśli będąc na tym stażu odpowiadam za poniesione błędy bądź szkody np w sposób finansowy lub inny?

za błędy nie, przecież nie wydawałaś żadnych decyzji i nie prowadziłaś żadnych spraw, nie analizowałaś dochodów osób ubiegających się o 500+. Tutaj była osoba która nadzorowała twoją pracę. Ale jak celowo zniszczyłaś np. sprzęt biurowy to odpowiadasz:)

a co jeśli kazano mi także naliczać dochody, ale pod wyliczeniami nie był mój podpis tylko opiekuna i decyzji nie wydawałam. w ogóle na niczym nie było moich podpisów a naliczanie dochodów nie należało do moich obowiązków, przynajmniej w zakresie obowiązków które dostałam nie ma tego dosłownie określone. czy wtedy także za nic nie odpowiem?

Madzius1996 napisał:
a co jeśli kazano mi także naliczać dochody, ale pod wyliczeniami nie był mój podpis tylko opiekuna i decyzji nie wydawałam.
To prawdopodobnie opiekun sprawdził Pani wyliczenia, a jeśli nie, to już jego problem. Nie grozi Pani żadna odpowiedzialność za ewentualne nieprawidłowości.
Proszę spać spokojnie.

Dziękuje Panu bardzo, kamień z serca;)

Powrót