Staż z urzędu pracy

• Autor wątku Autor wątku Piotr1996
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Piotr1996

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam mam 19 lat i tytuł (czeladnika w zawodzie mechanik pojazdów samochodowych),
który uzyskałem bez ukończenia szkoły zawodowej . Chciałbym się dowiedzieć czy mogę odbyć staż w celu dokształcenia się w tym kierunku i podjęcia pracy w warsztacie samochodowym w którym odbyłem trzy letnie praktyki.
Warsztat bardzo się rozwinął i zakupił sporo nowych precyzyjnych urządzeń od czasu gdy byłem tam zatrudniony.Dodam że nie za bardzo wiem jak poruszać się sprawnie po forum i ciężko mi znaleść odpowiedż proszę o wyrozumiałość i z góry dziękuje.

Ostatnia edycja:
Staż odbywa się w celu zdobycia praktycznych umiejętności do wykonywania danego zawodu. Zatem jeśli posiadasz doświadczenie zawodowe jako mechanik pojazdów samochodowych, to nie ma możliwości skierowania na staż na to samo stanowisko.
W jakim dokładnie zakresie chcesz się dokształcić?

Ostatnia edycja:
Dokładnie w zakresie elektryki/elektroniki samochodowej.

Czy po odbyciu praktyk otrzymałeś od pracodawcy świadectwo pracy jako mechanik pojazdów samochodowych?

A więc staż na stanowisku mechanik pojazdów samochodowych nie wchodzi w grę.
Prędzej już jako elektromechanik lub na innym pokrewnym doświadczeniu stanowisku pracy. Pamiętaj, że w wyniku odbycia stażu masz nabyć NOWE umiejętności praktyczne, także staż nie może obejmować czynności zawodowych, które już umiesz.

Dziękuje za wyczerpującą odpowiedż.

Powrót