Staż

• Autor wątku Autor wątku khalina29
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

khalina29

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, mam pytanie odnośnie stażu. Czy jeżeli po złożeniu pisma z prośbą o zmianę stażu na inny-podając konkretne argumenty oraz niepoinformowaniu mnie o konsekwencjach wynikających ze złożenia pisma( typu wykluczenie z Urzędu Pracy na 4 miesiące) mam jakieś szanse pisząc odwołanie do pisma które otrzymałam z UP aby zostały mi wypłacone pieniądze za te dni które nadal chodziłam na staż nie mając świadomości ( nikt mnie nie poinformował) że po złożeniu tego pisma nie muszę chodzić do pracy; oraz że zostałam wyrejstrowana z UP - tracąc tym samym ubezpieczenie- czy mam jakieś prawo nadal być ubezpieczana w UP jeżeli było to jedyne miejsce ubezpieczenia? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

Witam, mam pytanie odnośnie stażu. Czy jeżeli po złożeniu pisma z prośbą o zmianę stażu na inny-podając konkretne argumenty oraz niepoinformowaniu mnie o konsekwencjach wynikających ze złożenia pisma( typu wykluczenie z Urzędu Pracy na 4 miesiące) mam jakieś szanse pisząc odwołanie do pisma które otrzymałam z UP aby zostały mi wypłacone pieniądze za te dni które nadal chodziłam na staż nie mając świadomości ( nikt mnie nie poinformował) że po złożeniu tego pisma nie muszę chodzić do pracy; oraz że zostałam wyrejstrowana z UP - tracąc tym samym ubezpieczenie- czy mam jakieś prawo nadal być ubezpieczana w UP jeżeli było to jedyne miejsce ubezpieczenia? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Brak odpowiedzi to nie powód by pytać ponownie.

Stypendium za okres odbywania stażu powinno zostać wypłacone. Od decyzji o pozbawieniu statusu osoby bezrobotnej może Pani odwołać się w ciągu 14 dni od daty jej otrzymania. Odwołanie należy złożyć w UP, który w ciągu 7 dni może się do niego przychylić i przywrócić Pani status bezrobotnego lub też przekazać odwołanie do wojewody. Wojewoda również może uchylić decyzję UP lub utrzymać ją w mocy. Na decyzję wojewody może Pani złożyć skargę do wojewódzkiego sądu administracyjnego itd. itd... :)

Przepraszam ale to było bardzo ważne dla mnie :) Dziękuję za odpowiedź :) Pozdrawiam:)

Powrót