Staż

• Autor wątku Autor wątku rejn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rejn

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam

Zacznę od tego, że jestem miesiąc po obronie pracy, zarejestrowałem się też w Urzędzie Pracy ale niestety nie otrzymałem tam żadnej propozycji stażu czy pracy. Jestem w takiej sytuacji obecnie, że sam sobie próbuje załatwić staż z perspektywami na przyszłe zatrudnienie, ale to może potrwać i 2 miesiące. Także nie chcę siedzieć bezczynnie i czekać, a i środki już się skończyły i zastanawiam się czy nie pójść do jakiejś pracy do czasu aż nie rozwiąże się sprawa ze stażem. Tylko teraz najważniejsze pytanie czy będę mógł w ogóle pójść na staż jeśli zacznę pracować i np po 2 miesiącach zrezygnuje z uwagi na ten staż. Próbowałem coś szukać w internecie na ten temat ale niestety nic konkretnego nie znalazłem.

Witam!
Wydaje mi się, ze jeśli Twój staż pracy nie przekroczy 3- mcy, to po tym czasie masz prawo ubiegać się w dalszym ciągu o staż,oczywiście wcześniej się rejestrując po rozwiązaniu z pracodawcą w UP.

Znalazłam instytucję, która zgadza się przyjąć mnie na staż. Jakie dokumenty powinnam zebrać i dostarczyć do UP?Czy idąc do UP powinnam mieć ze sobą informacje o danej instytucji, w której chciałabym odbyć staż?
Naczelnik instytucji poinformował mnie, że mam dostarczyć:
podanie o staż
dokument z UP(jaki?)
dyplom/zaświadczenie o ukończeniu studiów
cv
ksero dowodu

Powrót