staż

• Autor wątku Autor wątku nowaja123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nowaja123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam przepraszam że co chwile dodaje posty ale po to forum jest :-) a więc od 20 kwietnia zaczęłam staż , 20 maja bede miała przepracowany miesiąc zgodnie z prawem po przepracowaniu miesiąca przysługują mi sie dwa dni urlopu , ale w maju nie bylo mnie jeden dzień , i moje pytanie to : czy przysługują mi normalnie te dwa dni urlopu pomimo tego że nie bylo mnie tylko ten jeden dzień a pozostałe dni byłam i bede normalnie w pracy ?

Z góry przepraszam że sie powtarzam temat i z góry dziękuję za odpowiedzi i za przeczytanie postu :-)

nowaja123 napisał:
przepraszam że co chwile dodaje posty ale po to forum jest
Co nie oznacza, że dla każdego problemu trzeba zakładać osobny temat, bo to zaśmieca forum. W temacie tak szeroko zatytułowanym jak "staż" możesz spokojnie zadawać wszelkie pytania związane z obywaniem i organizacją stażu.
nowaja123 napisał:
W maju nie bylo mnie jeden dzień ponieważ sie źle czułam że nie dałam rady iść i Pani z zakładu dzwoniła do mnie czemu mnie nie ma i powiedziałam jej że sie źle czuje ale następnego dnia będę normalnie w pracy a ona powiedziała to w takim razie skoro Pani jutro bedzie to wpiszemy enke .
nowaja123 napisał:
po przepracowaniu miesiąca przysługują mi sie dwa dni urlopu , ale w maju nie bylo mnie jeden dzień , i moje pytanie to : czy przysługują mi normalnie te dwa dni urlopu pomimo tego że nie bylo mnie tylko ten jeden dzień a pozostałe dni byłam i bede normalnie w pracy ?
Moim zdaniem tak. Choć fakt nabycia prawa do 2 dni wolnych nie jest równoznaczne, że skorzystasz z nich kiedy chcesz. Na dni wolne musi wyrazić zgodę organizator stażu. Udzielenie wolnego stażyście musi być poprzedzone wnioskiem na piśmie oraz uprzednią zgodą pracodawcy, zanim rozpoczniesz wolne.

Powrót