Sterydy a prawo karne

• Autor wątku Autor wątku wojtg69
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wojtg69

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam . Spotkała mnie nie miła sytuacja. Znajomy prosil mnie bardzo bym mu pomugl załatwić sterydy. Udało mi się kupić dla niego to co chciał, nie było tego dużo. Niestety policja złapała go z tym i przetzepali mu telefon w którym znaleźli sms do mnie w których doradzalem mu co brac podawalem ceny itp miałem rewizje w domu .nic nie znaleźli bo nie jestem handlarzem. Teraz mam się stawić na komendzie na zeznania. Co może mnie czekać? Jakas odpowiedzialność karna? Pewnie będą chcieli wiedzieć od kogo kupowałem to wszystko lecz nie mogę ujawnić źródła . Jakieś porady? Pozdrawiam

RE: sterydy a prawo

Kolega powiedział, że ty mu załatwiłeś? Moim zdaniem nie przyznawaj się, że mu je załatwiłeś. To, że mają jakiegoś sms-a nie jest dowodem, że to ty mu sprzedałeś. Ceny możesz znać z internetu i również wiedzę jak brać możesz mieć z internetu. Dopóki kolega nie zezna, że ma od ciebie bądź ty się nie przyznasz ciężko będzie ci cokolwiek dowieść.

Pierwsze pytanie w jakim charakterze jesteś wezwany? W charakterze podejrzanego czy świadka?

Ostatnia edycja:

Z sms dosłownie wynikało ze ja mu to ogarnolem. W tresci bylo wyraźnie napisane ze juz mam ze ma odebrać towar itpp.i niestety tego nie usunol z telefonu. Kolega twierdzi ze nie powiedział z kad ma tylkl ze po sms doszli do mnie. W jakim charakterxe jestem wezwany nie wiem. Miałem tylko rewizje nic nie znaleźli a dziś tel dostałem ze jutro mam się stawić ns komendzie

Ostatnia edycja:

Więc w jaki sposób Cię zawiadomili lub wezwali?

Zadzwonił do mnie czy mam jutro czas zeby podjechać na komendę

Czyli co strugac greka czy się przyznać ? Ilość była bardzo mała 3 opakowania zaledwie wiec nie wiem czemu takie halo. Może powiedzieć ze z internetu kupiłem?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Nie przyznawaj się!!! Jak powiesz, że kupiłeś z internetu to zaczną ci trzepać komputer i jeszcze wplączesz w to innych. Twardo, krótko i na temat nic nie załatwiałeś i koniec a niech ci udowodnią, że akurat te sterydy co miał kolega to te co o nich piszesz w sms-ie. Przecież nie pisałeś, że załatwiłem ci sterydy numer seri......, oraz inne sterydy nr. seri ...... Przyznasz się to cię skarzą i będziesz miał nas....ne w papierach a tak to niech ci udowodnią.:D

No tylko z nie kupiłem przez internet tylko od kogoś z siłowni ale przecież nie powiem ze kupiłem od tego i tego. A może powiedzieć ze kupiliśmy to na własny użytek od jakiegoś typa z siłowni którego nie znamy? Czy to może nie przejść?

W dodatku na 90% jestem pewny ze kumpel powiedział w prost ze kupił ode mnie zeby ratować własną pupe. Wiec mają jego zeznanie i smsy. Kupowanie sterydów do własnego użytku przecież nie jest zabronione ? Czy się mylę?

Napisałem ci jakie jest moje zdanie na ten temat. Jak się przyznasz i opowiesz jakąś historyjkę to nie dadzą w nic wiary a tylko w przyznanie się. Powiedzą, że handlowałeś a teraz umniejszasz swoją winę i rolę. A tak twardo, krótko i na temat nie masz z tym nic wspólnego. Zrób jak uważasz ja zdania nie zmienię.

Jakieś inne opinie?

Wcześniej tez zalatwialem mu juz cos. mają teraz jego telefon na rentgenie mam nadzieje ze nie do kopia się do jakiś starych wiadomości itp czy sms wg może być traktowany jako dowód?

------------------------------
(mod.) nie spamuj

SMS dowodem... No była już o tym dyskusja na forum, może być, ale SMS to bardzo słaby dowód, musiałoby być coś więcej, np. zeznanie owego świadka.

Powrót