Steuerberater

• Autor wątku Autor wątku Groscheck
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Groscheck

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam mam nietypowe pytanie, A wiec Steuerberatern zrobił cos dla mnie bez mojej zgody I bez kontaktu ze mną, to było w styczniu 2012 r ale nigdy nie otrzymałem rachunku za ta usługę a byłem w Polsce do czerwca 2013. I od niedawna jakies listy lecą na polski adres pomimo ze nie mieszkam tam i ojciec odsyła je ciagle. Teraz pytanie brzmi jaki czas ma steuerberater na wystawienie rachunku ? Bo z tego co czytałem ma na to 7 dni a nie 3 lata. I czy przypadkiem nie bedzie juz przedawnienia? Dziękuje za odpowiedz

Ale najbardziej mnie zastanawia fakt czy ktoś może coś robić bez mojej zgody, wiedzy, pytania a do tego nie mając żadnych moich papierów bądź dokumentów i wystawić mi za to rachunek? W ogole cała ta sytuacja jest niedorzeczna...

Jeżeli nie odbierasz listów to nie wiesz o co chodzi i nie możesz się w tej sprawie odwołac
a to jest na twoją nie korzyść .

Na 90 % to jest rachunek coś ojciec gadał (złe kontakty rodzinne, ojca nic nie interesuje ) na kwotę 200-300 euro. I teraz nie wiem czy to zapłacić i mieć z głowy ale z drugiej strony to ja o nic beratea nie prosiłem to dlaczego mam płacić skoro nic niechciałem,a do końca tego roku bedzie przedawnienie.

Czy nie podpisywałeś umowy na jego usługi np: 1 rok

Nie, nic takiego nie podpisywałem a przynajmniej nie przypominam sobie. Zawsze było tak ze jak cos chciałem to dzwoniłem mówiłem co chce i było zrobione. Juz wysłałem maila z prośba o szczegółowe wyjaśnienie co to za listy i za co. Powinienem dostać jutro odpowiedź takze napisze posta jak wyglada sprawa.

Nie dostałem odpowiedzi, dziś wysłałem maila na drugi adres email który był na stronie internetowej beratera. Z ciekawości chciałbym zapytać w jakiej sytuacji mogę nie zgodzić sie z rachunkiem i co muszę dokładnie zrobić żeby mój sprzeciw był ważny?

Dostałem odpowiedź w której nie było odpowiedzi na moje pytania tylko upomnienie i prośba o zapłacenie rachunku, wysłałem następnego maila z ponownym pytaniem ile, za co i dlaczego bo mi nawet nie napisała ile mam zapłacić.

Już wszystko wiem, to są rachunki z marca i lutego 2010 roku. Na upomnieniu które dostałem 9.2014 stoi data Zeitraum 01.2012. ja mam pokwitowania na podobne kwoty które sa na tych rachunkach takze wyślę je tej Pani bo jestem myśle ze zapłaciłem to. A tak z drugiej strony to i tak chyba juz jest przedawnienie bedzie?

Przedawnienie chyba 3-5 lat nie wiem dokładnie .

Powrót