L
Lichy
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam Jestem nowym urzytkownikiem tego forum, i mam taki kłopot jechałem dziś samochodem z kolegam i w mieście szukaliśmy pewnego urzędu w pewnym chwili kolega zaczoł krzycześ ze to tu tebym skrecał w lewo i ja upewnilem sie ze nic nie jedzie i zaczełem skrecać, nagle zobaczylem znak zakaz wjazdu, przywaliła we mnie pewna Pani wyjerzdżająca z tego zakazu, ja mam pare rys na samochodzie a ona miała ryske długość ok. 15 cm i szerokości 0,5cm , chciałem sie ugadać lecz ona nie dala sie przekonać i poszliśmy na policje. Dostałem mandat 200zł i 6 punktów karnych. Samochud nie jest mój tylko rodziców (ja mam 18 lat). I mam pytanie ile poleci im zniżki . I czy to prawda ze Ja jako młody kierowaca w przeciągu 5 lat spowoduje jeszcze jedna kolizje to moga mi zabrać prawo jazdy. Co mi moze za to jeszcze grozić prucz tego mandatu, punktów i zniszki rodziców. Czy wiążą sie z tym jeszcze jakieś konsekweciue, typu jestem młodym kierowca i spwodowanie jeszcze jednego czy dwóch wypatków moze grozic mi zabranie prawa jazdy.Do jakiego czasu jest sie tym młodym kierowcą Z góry dziekuje.