Stłuczka - oblodzona droga

• Autor wątku Autor wątku nachtigall
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nachtigall

Użytkownik
Odpowiedzi
87
Witam serdecznie.

Dzisiaj jadąc z normalną prędkością kilku km\h skręcając na parking samochód wjechał pomimo mojej reakcji w 2 samochód. Jezdnia była całkowicie oblodzona (mieszkam w gminie). Co w takim wypadku powinienem zrobić (zostawiłem naturalnie swój nr telefonu za wycieraczką). Nie było szans tam wyrobić.

Proszę kolegów o rady.

Dziękuję, czy ubezpieczenie pokryje szkode nawet jak to jest moja wina czy jakiekolwiek odwolanie np.do zarządcy drog ma sens? Co jesli druga osoba sie nie zgodzi i wezwie policje? Pewnie otrzymam dodatkowo mandat. Przepraszam za glupie pytania, ale to moja pierwsza kolizja.

Ostatnia edycja:
Nie ma sensu.
Druga osoba może wezwać policje i dostaniesz mandat ale tak czy siak wszelkie szkody pokryje ubezpieczyciel.

No chyba, ze wciskasz kity o pozostawieniu numeru i bedzie liczone jako ucieczka to wtedy pokrywasz szkode.

Dodam, że wczoraj w kilku rejonach było ogłaszane ostrzeżenie o możliwościach oblodzenia dróg.

Dziękuję Wam bardzo. Nie uciekałem, więc poinformuję ubezpieczyciela. Człowiek próbuje się usprawiedliwić, ale prawda jest taka, że to wylacznie moja wina. Dziekuje jeszcze raz za pomoc.

Powrót