stłuczka, policja i "Anzeige"

• Autor wątku Autor wątku krystian.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krystian.

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam Was,
dzisiaj miałem niemiłą sytuację. cofając autem stuknąłem auto za mną. Niemiec wezwał Policje i zostało wszystko spisane. wszystko byłoby ok gdyby nie fakt;

auto jest na polskich numerach, zarejestrowane na moją dziewczynę
razem mieszkamy w DE ( jesteśmy tu zameldowani). Policjant poinformował mnie,że jeśli jestem zameldowany w DE to nie mogę jeździć autem na polskich numerach ( nawet przez 5 min). od dziewczyny nie brali dokumentów bo ja bylem sprawcą. powiedział ze bede musiał zapłacic 30e, no i przyjdą dokumenty od kogoś tam o tym ile wynosi mandat za użytek auta ( nielegalnego użytku bo jestem tu zameldowany i jechałem autem na pol rejestracjach)

z czego co wiem,to auto można używać jak opłaci sie podatek ale auto nie może należeć do osoby zameldowanej w DE.

czy ktoś się spotkał z taką sytuacją?? wiecie co bedzie dalej, ??

Tak, wiem to wszystko. I to jest sprzeczne z tym co powiedział policjant. W mojej sytuacji już policja będzie sterować sprawą.Chciałbym wiedzieć co będzie dalej... Czy jak jutro pójdę do FA i zapłacę kfz to będzie trochę mniej na głowie...

Daj znać co słychać dalej.
Powodzenia

Ja miałem kontrole, panowie się pytali dlaczego nie przerejestrowałem samochodu skoro tu mieszkam drugi rok... Ja na to, ze nie przerejestrowuje bo mam meldunek tez w Polsce i nie wiem czy tu zostanę ale place podatek za autostrady. Na to Panowie chcieli kwit zobaczyć. Zobaczyli podziękowali i powiedzieli ze nie trzeba przerejestrowywać jak się płaci. Tyle.... mieszkam na Bawarii :beer:

dzięki za odp.
a jak płaciłeś w urzędzie podatek to nie miałeś żadnego problemu? bo mi babka powiedziała,że nie możemy opłacić podatku bo auto należy do osoby zameldowanej w De i podziękowała za rozmowę. to była krótka piłka.
tak jak wyżej w linku: można opłacić podatek za auto - ale właściciel auta nie może być tutaj zameldowany.

Powrót