stopka strony internetowej

• Autor wątku Autor wątku Sielly
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sielly

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Jak powinna wyglądać stopka strony internetowej wykonanej przezemnie i mojego kolegę która zastrzegała by kopiowanie obrazków i wszystkiego co jest 'nasze' ?

Zasadniczo nie musi byc nic napisane aby byla ochrona.

a jak bym chciał jakoś podkreślić to że jest chroniona, powołując się na jakieś paragrafy itp?

Co rozumiesz przez kopiowanie obrazków?

że ktoś zapisuje sobie je na kompie i puszcza w neta (np na swojej stronie) tekstów strony też się to tyczy

Zapisywać nie zabronisz.
Rozpowszechniać dalej nie musisz zabraniać, bo jeżeli są to Twoje własne, nie rozpowszechnione dzieła, to ktoś, kto chce je np. umieścić na swojej stronie musi uzyskać Twoją zgodę.

Ok a jak to jest z klauzulą Copyright w stopce kiedy ja projektuje witryne żeby mogła być serwisem a klientka dostarcza grafikę wykonaną przez jej koleżankę i przez siebie ?
Kto powinien zastrzec sobie prawa do tej witryny ?
Jest to prawo autorskie twórcze, ktoś musi przecież poskładać wszystkie graficzne elementy na witrynie i je powiązać czy nie tak ?

zapomniałem dodać że witryna jest własnością klientki ponieważ to serwis artystyczny są na nim obrazy zdjęcia muzyka a ja mam dylemat z klauzulą Copyright. Wpisać klientkę, siebie, czy jej znajomą graficzke komputerową ? a może wszystkich troje ?
Prosze o pomoc.

Wydaje mi się, iż można na każdej stronie umieścić zastrzeżenie praw, które będzie jednocześnie linkiem do podstronki opisującej co jest czyje.
Ewentualnie można zrobić wielokrotny copyright w stopce - patrz stopka tego forum.

Powrót