Stowarzyszenie - wybor zarzadu przez glosowanie w internecie

• Autor wątku Autor wątku Tuti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tuti

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Witam,
czy mozna wybrac zarzad za pomoca fora internetowego, a nastepnie poczta przesylac papiery jesli bedzie to ujete w statucie?

Aby nie było zastrzeżeń, to głosujący winni mieć "podpis elektroniczny" - koszt około 300 zł od jednego.
Takie jest moje zdanie.

a 'faxem' można - nie będzie przecież zastrzeżeń - tak samo jak nie ma (według Pana) w przypadku złożenia wniosku faxem 8)

Trudno porównać składanie wniosków faksem do głosowania na forum internetowym. :)
Chociaż wszystko będzie możliwe pod warunkiem, że każdy będzie miał podpis elektroniczny, a na to poczekamy dłuuuuuuuuugo. Nawet Prezydenta będziemy wybierać głosując elektronicznie :).

stowarzyszenie jest w trakcie rejestracji i pytam z tego wzgledu, bo chcialbym wiedziec czy sad zatwierdzi rejestracje stowarzyszenia z takim statutem :)

Ja za sąd się nie wypowiadam :)

No dobra, czyli nie slyszales o takiej normie prawnej (czy jak to sie zwie). Ktos cos wie o prawie stowarzyszen?

A ja tak z ciekawosic jeszcze: ten podpis cyfrowy - jest juz ustawa? Z tego co slyszalem w Polsce nie ma ustawy o podpisie elektronicznym...

Powrót