Straciłem Prace

• Autor wątku Autor wątku adi69miko
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adi69miko

Użytkownik
Odpowiedzi
30
Witam mam pytanie? jak straciłem prace a wcześniej pracowałem 1 rok i 5 m to na jaką pomoc moge liczyc do puki nie znajde prace.W tej chwili mam child benefit a chid tax Credit moge o to sie ubiegac jak nie pracuje?:( Prosze o pomoc i dzienkuje.

adi69miko napisał:
Witam mam pytanie? jak straciłem prace a wcześniej pracowałem 1 rok i 5 m to na jaką pomoc moge liczyc do puki nie znajde prace.W tej chwili mam child benefit a chid tax Credit moge o to sie ubiegac jak nie pracuje?:( Prosze o pomoc i dzienkuje.

idz do jobcentre plus i zarejestruj sie jako bezrobotny, idz tez do lokalnego councilu moze dadza ci housing i conucil tax benefity.

Z jakiego powodu straciles prace? Jesli zostales zwolniony np nie fair badz konstruktywnie to pamietaj, ze mozesz sprawe wziac do trybunalu pracy poniewaz przepracowales 1 rok. Ile dziecko/-ci maja lat? Jesli ktores z dzieci jest w wieku szkolnym a najmlodsze ponizej 7 roku zycia i sa tutaj w szkole to zamiast bezrobotnego mozesz skladac o income support. finansowo zadna roznica.

Witam ponownie.A na dzień dzisiejszy nie straciłem pracy ale wszystko wskazuje ze strace ponieważ zakład jest w sytuacji kryzysowej,już były redukcje ludzi a firma prosperuje coraz gorzej.Zadałem takie pytanie ponieważ chciałem wiedziec co w takiej sytuacji robic.Córka na 2 latka.Dziękuje za odpowiedz.

Powrót