strata zasilku

• Autor wątku Autor wątku kruchy25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kruchy25

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam byłem zarejestrowany w urzędzie pracy, jako bezrobotny z prawem do zasiłku po upływie 6 miesięcy dokładnie od 3 październik 2009 W styczniu dokładnie od 27 stycznia 2010 wyrejestrowałem się z urzędu pracy z powodu załapania się na kurs wózka widłowego kurs trwał do 4 marca 2010 O przyczynie wyrejestrowania się powiadomiłem UP na wniosku czy z tego powodu strącę zasiłek dla bezrobotnych Wyrejestrować się musiałem z takiego powodu ze ubezpieczenie opłacała ta agencja, która organizowała kurs a środki były unijne.
Czy tracę zasiłek gdy znowu sie zarejestruje

Chyba musialbys przejsc die do PUP...Dlaczego wczesniej nie mogles zwyczajnie wstrzymac zasilku? wlasnie powiadomic o przyczynie PUP.

Nie wiem co Ci powiedziec,ale jestem zdziwiona,ze wyrejstrowujac sie zwyczajnie nie powiedziales o swojej sytuacji w Urzedzie Pracy i nie zapytales co Ci przysluguje a co mozesz stracic..

O czyms takim jak wstrzymanie zasilku na wniosek bezrobotnego slyszalam np..jak znajdzie jakas prace na kilka miesiecy ale czy cos sie w tej kwestii nie zmienilo to nie wiem.

kruchy25 napisał:
byłem zarejestrowany w urzędzie pracy, jako bezrobotny z prawem do zasiłku po upływie 6 miesięcy dokładnie od 3 październik 2009 W styczniu dokładnie od 27 stycznia 2010 wyrejestrowałem się z urzędu pracy
Nie bardzo to "ogarniam" :) Ale w każdym razie w sytuacji utraty statusu bezrobotnego na okres nie dłuższy niż 365 dni nabycie zasiłku z chwilą ponownej rejestracji wymaga na nowo udowodnienia co najmniej 365 dni okresów zaliczanych na przestrzeni 18 miesięcy przed rejestracją.

Powrót