D
DZIKA
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Czy mogę domagać się odszkodowania za straty moralne i uszczerbek na zdrowiu w sytuacji kiedy ktoś w niekorzystym świetle przedstawia moją osobę demonstrując nagły brak zaufania i źle ocenia moją roczną pracę? Mam kilkudziesięciu świadków,że jest to bezzasadne i niezgodne z prawdą. Moja praca polega w dużej mierze na pozytywnym kontakcie z klientem i zaufaniu jakim musi mnie darzyć, muszę wykazywać sie dużą kreatywnością i siłą działania a sytuacja jaka zaistniała uczyniła mnie wrakiem człowieka i czuję sie kompletnie bezużyteczna zawodowo. Dodatkowo mogę udowodnić, że roczna współpraca z tą firmą doprowadziła do utraty pozostałych moich klientów i mozliwości zarobku na najbliższe miesiące. Ich firma natomiast zyskała wiele dóbr materialnych i pomysłów przynoszących zyski (już je realizują jako swoje) Do tej pory cieszyłam sie szacunkiem i miałam opinie osoby godnej zaufania a dziś od miesiąca nie wychodzę z domu bo w moim mieście aż huczy od domysłów i plotek bo projekt był głośny i oryginalny. Jest mi wstyd, że dałam sie oszukac i jestem niezdolna do normalnego funkcjonowania. Z racji że moją pracą dla tej firmy naraziłam sie szerkiej konkurencji nie mogę również korzystać z takich usług jak fitness, fryzjer, solarium czy kosmetyczka Dodam jeszcze, że mój mąż również został "zaproszony" do współpracy z tą firmą i mimo, że jego praca jest wysoko oceniana lada moment bedzie musiał ja zakończyć by nie mieć sprzecznosci interesów z własną żoną. Jednym słowem w domu jak w zakładzie pogrzebowym(córka była ze mnie bardzo dumna a dziś tylko płacze) Jak na razie ta sytuacja odebrała mi chęć do życia i wiarę w ludzi. Wybieram sie do psychiatry Wiecej szczegółów w tej dość skomplikowanej sprawie w innych moich postach. Dziękuję za ewentualną pomoc