Strefa zamieszkania, a zakaz parkowania.

• Autor wątku Autor wątku krassus89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krassus89

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Drodzy forumowicze,

Zostałem ukarany w postępowaniu nakazowym mandatem 600 zł za:
"...wykroczenie z art. 92 § 1 k.w. w zw. z art. 28 ust. 2 Rozporządzenia Ministra Infrastruktury oraz Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 31lipcaII. w tym samym miejscu i czasie co pkt. I. zarzutu zatrzymał i pozostawił ww. pojazd w strefie zamieszkania w miejscu innym niż wyznaczone tj. o wykroczenie z art. 97 k.w. w zw. z art. 49 ust. 2 pkt 4 ustawy z dnia 20czerwca 1997 r. Prawo o ruchu drogowy."

załączam również zdjęcie tego miejsca gdzie parkowałem, samochód zostawiłem za znakiem strefa zamieszkania, za szlabanem na terenie będącym własnością wspólnoty mieszkaniowej. Znak zakaz parkowania stoi zaś na terenie będącym w zarządzie innej spółdzielni, gdzie na wjeździe mamy znak "strefa ruchu". Stąd moje pytanie czy powinienem odpowiadać za naruszenie obu norm? według mnie szlaban, własność innego podmiotu jak i "skrzyżowanie" wyłacza już obowiazywanie

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Podeślij całość dokumentu. Zostałeś ukarany za postój w strefie zamieszkania poza miejscem wyznaczonym i za co jeszcze... ?

Oraculium napisał:
Podeślij całość dokumentu. Zostałeś ukarany za postój w strefie zamieszkania poza miejscem wyznaczonym i za co jeszcze... ?
Zostałem ukarany za postój w strefie zamieszkania poza miejscem wyznaczonym (z czym się w zasadzie zgadzam) oraz za postój na zakazie zgodnie ze znakiem zB-36 ( z czym się nie zgadzam). Według mnie zakaz obowiązuje do skrzyżowania, a mamy tram drogę wewnętrzną na prawo oraz na wprost wjazd na parking podziemny. Co więcej, strefa zamieszkania jest na gruncie należącym do wspólnoty, a zakaz na gruncie gdzie jest wyznaczona strefa ruchu bedąca w zarządzie spółdzielni.

Powrót