Stres pourazowy - odszkodowanie

• Autor wątku Autor wątku Wawrinka99
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

Wawrinka99

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam,
Zdarzyła się przykra sytuacja: pijany kierowca wjechał nam w posesję, taranujac ogrodzenie, architekturę ogrodową, niszcząc również ogrodzenia 2 sąsiadów, dodatkowo był bardzo agresywny i chciał zbiec z miejsca zdarzenia. Oczywiście została wezwana policja, wszystkie czynności zostały wykonane (okazało się, że facet nie miał nawet uprawnień do kierowania pojazdami).
Niestety, leczę się psychiatrycznie z uwagi na zaburzenia odżywiania i depresję z tego tytułu, oraz z powodu przebytego mobbingu w pracy, jestem po próbie samobójczej. Ta sytuacja wpłynęła niesamowicie na moją psychikę, nastąpiło znowu pogorszenie, bezsenność, lęki. Jak już zasnę, to budze się z przerażeniem i widzę przed oczami jak ten samochód jeździ nam po placu, taranujac kolejne rzeczy, a później wygraza się nam, rzuca z rękami, itd.
Czy w związku z tym mogę się ubiegać o odszkodowanie za poniesiony w związku z tą sytuacją stres?
Pozdrawiam!

Wawrinka99 napisał:
nastąpiło znowu pogorszenie, bezsenność, lęki
Zasadnicze pytanie, potrafisz powyższe udowodnić ?

Tak jak pisałam, leczę się psychiatrycznie, więc na pewno mogę mieć wypis z kartoteki, czy jakiś inny dokument od lekarza prowadzącego, że po zdarzeniu nastąpiło pogorszenie mojego stanu zdrowia, plus wystąpiły nowe objawy. Nie wiem jak to wygląda, dlatego pytam tutaj. Jak miałam komisję lekarską, to musiałam właśnie dostarczyć dokumentację medyczną i odbyć rozmowę z biegłym, który stwierdzał czy są podstawy.

Wawrinka99 napisał:
musiałam właśnie dostarczyć dokumentację medyczną i odbyć rozmowę z biegłym, który stwierdzał czy są podstawy.
Podstawy do czego ?

Powrót