nomnes napisał:
Dziwię się, że na forum prawnym wykazujesz się naiwnością i proponujesz przy podpisywaniu umowy podawanie nieprawdziwych i fałszywych danych. Wiesz, że jest to niezgodne z prawem? Do Allegro, poczty i innych podobnych usług też nie podajesz prawdziwych danych? Kupując lub sprzedając też "wciskasz" fałszywe dane? Z potrzeby chwili?
Pomyśl następnym razem zanim coś takiego raz: napiszesz, dwa: zanim się gdzieś kolejny raz zarejestrujesz.
I nie proxy czy TOR jest rozwiązaniem a czytanie i zakładanie ze świadomością, a nie "z potrzeby chwili"...
Zarejestruj się na jakimś forum dla komputerowców i zapytaj ile osób podaje prawdziwe dane przy zakładaniu konta choćby na onet.pl
Prawo jest dla ludzi a nie ludzie dla prawa. Zdziwiłbyś się jeśli myślisz, że choćby 25% procent podawanych danych jest prawdziwe. Gdzieś są badania bodajże komputer świat i tam są wyniki. Można poczytać.
A wracając do sprawy. Twórca posta podał prawdziwe dane i ma problemy.
A co by było gdyby podał inne ?
DO NICZEGO NIE NAMAWIAM ! WIĘC PROSZĘ MI NIE DAWAĆ OSTRZEŻEŃ.
Piszę tylko jaki był stan faktyczny. I zadaję hipotetyczne pytanie.
Można więc przyjąć , że 1 osoba podająca prawdziwe dane ma teraz problemy.
A 99 osob podających fikcyjne nie ma ich w ogóle.
Człowiekowi myślącemu rozsądnie wnioski nasuwają się same.
Tyle w temacie. Prawnicy mieli by mniej roboty.
A w kwestii rozwiązań technicznych to zapraszam na forum typu peb.pl
Tam gdyby popytać choćby o wtyczkę adobę , to problemu by nie było.
I spokojnie - ja począwszy od forum prawnego, poprzez onet.pl, sympatię.pl, youtube, i całą mase serwisów erotycznych z całego świata podpisuję się imieniem i nazwiskiem podając prawdziwe dane teleadresowa. Zaś na avatarach umieszczam swoje aktualne zdjęcia z odkrytym czołem i lewym uchem
Mój kumpel ma z 50 kont na onet. I z 30 nieaktywowanych kont na zmysłonych danych na allegro. I skoro nic nie sprzedaje i nie bierze udziału w licytacjach , zaś kliknięcie kup teraz oznacza chęć odbioru osobistego pod warunkiem że nikt z aktywowanych userów nie wykupi wcześniej towaru , czyli nikogo nie skrzywdzi i nie ma żadnych niespełnionych zobowiązań nie widzę powodu by go potępiać. Chłopak ma słabą pamięć do kont i za każdym razem tworzy nowe by dostać mail z przedmiotem który go interesuje by pokazać go następnie w sklepie sprzedawcy. I wtedy dochodzi do transakcji. Tu nadmieniam że kumpel kupił tak markowe produkty kosmetyczne od tych aktywowanych userów na allegro z odbiorem osobistym na ponad 1000zl i pomimo że to były podmioty gospodarcze to przy takich odbiorach na garażach gdzieś nie obrzeżach warszawy nawet paragonu żadnego nie dostał. I czy to kogoś interesuje ? nikogo. Ważne jest zadowolenie obu stron. I nikt tu nic nie traci.
Gadałem z kumplem , kurde on też zarejestrował sie na tej stronie ! ale że był pod wpływem alkoholu gdy dokonywał rejestracji to podał imię i nazwisko jednego z królów Polski i adres do bloku który powstanie za 3 lata.
Kurde i ma teraz wyrzuty sumienie bo nie dostał żadnego wezwania do zapłaty . A też by chciał płacić. Zwłaszcza za darmowe wtyczki które można legalnie ściagnac ze strony producenta.
Co powinien teraz zrobić ???ma płacić ? gdzie ?
Tu nadmienię że planuje dokonać zmiany na takie dane tj zmienić imię i nazwisko i kupić mieszkanie za 3 lata w tymże bloku.
No i co powinien zrobić ? pytam serio !
Z ciekawostek : nod32 blokuję tą witrynę dobre-programy jako rozsiewającą trojany i wirusy!