Strona internetowa a płatności

• Autor wątku Autor wątku ern35t
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ern35t

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, otóż założyłem (jestem w trakcie zakładania w sumie) stronę internetową www.grajwymieniaj.pl

Strona polega na wymianie, sprzedaży gier konsolowych, komputerowych, itp.
I teraz moje pytanie, co powinienem zrobić, aby ta strona w pełni legalnie działała? Planuję wprowadzić weryfikację kont przez użytkowników, która będzie polegała na przelaniu na konto bankowe administratora kwoty powiedzmy 2zł w celu porównania adresu zamieszkania podanego na stronie oraz tego z banku. Muszę założyć firmę? Kompletnie się na tym nie znam i bardzo bym prosił o pomoc.

Prosilbym rowniez o porade jakie informacje zamiescic, dokumenty, itp. Mam na mysli to RODO, giodo, itp. gdyz jestem naprawde zielony w tych sprawach

Ostatnia edycja:
Powiem tak - chcesz na tym zarabiać - oczywiście, że musisz założyć działalność gospodarczą (no chyba, że przychodowo załapiesz się na wyjątek dot. działalności nierejestrowanej).
Jeśli chcesz na tym zarabiać - idź do prawnika, potraktuj to jako inwestycję, prawnik przygotuje wszelkie niezbędne dokumenty, będziesz miał pewność, że jest wszystko ok.
Jeśli robisz to hobbystycznie- poszukaj podobnych stron, wzoruj się na nich (pewnie popełnisz błędy, ale jest mniejsze ryzyko, że się do Ciebie przyczepią).

Powrót