Strona internetowa a prawo

• Autor wątku Autor wątku qaz1901
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Q

qaz1901

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam! Z góry przepraszam jeśli temat już był ale szukałem i nie wiem czy podobne tematy pasują do mojego.

Chciałbym założyć stronę internetową czy muszę założyć własną działalność gospodarczą? gdyż na tej stronie chciałbym pobierać opłaty za wpisanie się więc będę uzyskiwał dochód. Niechce sprzedawać żadnyc rzeczy tylko jakby nie patrząc usługę czyli wpis na moją stronę. Interesuje mnie jak wygląda sprawa od strony właśnie prawnej czy jest może próg do którego nie muszę robić nic czy też są odnośnie tego rodzaju przychodu odpowiednie zapisy.

Bardzo liczę na pomoc osób które się orientują lub najlepiej same posiadają stronę z podobną działalnością.

Sam działałem w ten sposób przez rok, potem dwa lata na działalności, obecnie prowadzę spółkę z o.o. I powiem jasno: żeby być zgodnym z prawem - MUSISZ założyć DG.

Wielkie dzięki za odpowiedź. Czyli muszę założyć DG od samego początku. Jeśli mógłbyś mi jeszcze powiedzieć do kogo mam się udać aby sporządzić regulamin strony internetowej? A czy jest możliwe abym dostał na to dotacje z UP na otwarcie własnej DG?

Powrót