Strona internetowa z mp3

• Autor wątku Autor wątku bart07
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bart07

Użytkownik
Odpowiedzi
102
Witam serdecznie,

mam okazje zalozenia strony internetowej na wzor google ktora posiadalaby miejsce na wpisanie frazy oraz guzik szukaj, calosc jednak wyszukiwalaby pliki mp3.

Tutaj pojawia sie pytanie. Strona posiadalaby 3 podstawowe funkcje:
- mozliwosc odsluchania utworu bezposrednio na stronie
- sciagniecia utworu w formacie mp3
- obejrzenie teledysku bezposrednio z serwisu youtube.com

Co wazne, serwis nie oferowalby plikow, oferowalby jedynie linki do serwisu w ktorym plik zostal znaleziony.

Czyli:
- chcesz odsluchac utwor klikasz w ikonke ktora laczy sie z innym serwisem ktory ten utwor posiada na swojej stronie. jest to w koncu jedynie wyszukiwarka wiec nie posiada swojej bazy danych plikow.
- dzieki odpowiedniemu skryptowi moznaby sciagnac plik bezposrednio z serwisu wrzuta.pl juz w formacie mp3. tutaj mam najwieksze obawy. autor serwisu powiedzial mi ze wyszukiwarka jedynie daje mozliwosc odnalezienia plikow w innych serwisach jednak ja tutaj widze ze po ich znalezieniu rowniez sciaga.
- obejrzenie filmu rowna sie z otworzeniem stron youtube.com czyli wszystko ok.

Oto komunikat na stronie serwisu:
"Ta wyszukiwarka nie ma w żadnym wypadku promować ściągania nielegalnych plików. Żadne pliki mp3 nie znajdują się na naszym serwerze. Wyszukiwarka jedynie wyszukuje pliki mp3 ogólnodostępne w sieci. Admin sewrwisu nie odpowiada za wyszukane i ściągnięte przez użytkowników pliki."

Czy jesli wyrzucic opcje sciagania to wszystko bedzie ok?

Prosze o porade. Nie chcialbym kupic czegos nielegalnego.

Pozdrawiam
B.

Znalazlem jeszcze cos. Strona emuse.pl i jej regulamin.
1. Wyniki zamieszczone na łamach portalu są generowane automatycznie, poprzez zebrane informacje, które znalazły się w sieci Internet na stronach WWW.
2. Portal nie pobiera żadnych opłat za korzystanie z jakiejkolwiek opcji znajdującej się na nim.
3. Wszelkie odnośniki do plików zamieszczonych na niniejszym portalu zostały zebrane z innych stron internetowych, które udostępniają tego rodzaju zasoby.
4. Każdy pobrany plik powinien być skasowany w ciągu 24 godzin od daty jego pobrania.
5. Serwis emuse.pl nie propaguje ani nie zachęca do pobierania utworów oraz ich rozpowszechniania.
6. Wszelkie uwagi na temat niniejszego portalu powinny być kierowane na adres emuse ]at[ emuse.pl

Oczywiscie punkt 4 jest zastanawiajacy. Z tego co wiem to moge miec pliki mp3 na dysku jednak musze je skasowac po 24 godzinach. Czy nie musza one byc jednak gorszej jakosci?

Ocencie calosc.

Ostatnia edycja:
eeee, odgrzewany temat juz nie smakuje ;)

Powrót