Strona internetowa z użyciem dodatkowych elementów z licencją MIT

• Autor wątku Autor wątku Deminer84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Deminer84

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam. Pracowałem sobie ostatnio nad stroną internetową. Aby było szybciej, skorzystałem z gotowego szablonu graficznego, który później sobie zmodyfikowałem pod własne potrzeby. Do tego podłączyłem swoje własne małe skrypty na chociażby logowanie i tak dalej. Szablon był udostępniony na licencji MIT.
Definicja licencji MIT z wikipedii mówi: Licencja daje użytkownikom nieograniczone prawo do używania, kopiowania, modyfikowania i rozpowszechniania (w tym sprzedaży) oryginalnego lub zmodyfikowanego programu w postaci binarnej lub źródłowej. Jedynym wymaganiem jest, by we wszystkich wersjach zachowano warunki licencyjne i informacje o autorze.

Moje pytanie brzmi: Czy jeżeli w stronie internetowej użyłem dodatkowych elementów, które są na licencji MIT, to czy posiadam prawa autorskie do tejże całej strony? Czy w przyszłości, mam np. prawdo do sprzedaży takiego całego projektu? Chciałbym, aby ktoś, kto jest w temacie mógł mi wyjaśnić, na jakich dokładnie zasadach to działa.

Z góry dziękuję.

Deminer84 napisał:
... Czy w przyszłości, mam np. prawdo do sprzedaży takiego całego projektu? ...
Tak jak w warunkach licencji szablonu. Tutaj Twoje autorskie prawa majątkowe to prawa zależne.

Powrót