Pan za wszelką cene chce uniknąć odpowiedzialności karnej, ominąć prawo. To ja Panu mówie ze bez postepowania sądowego Pan sie tego nie dowie czy można ominąc czy nie, w Polsce trudno znaleźć takie orzecznictwo.
Owszem, ściągają na własną odpowiedzialność - ale to nie znaczy ze to wyłącza odpowiedzialnośc admina za to co znajduje się na jego serwerze (to nie hosting). Teraz powstaje pytanie do tego co udostępnia? Udostępnia Pan (pozwala udostępnić) link a dokładnie deep-link (nazywa się tak dlatego po nie odnosi sie do konkretnej strony głównej tylko do konkretnego pliku), wg jest to conajmniej pomaganie w nabyciu. Podobna analogie z deep-linkiem (tam odnosiło się do podstrony) była przy uzasadnieniu Sądu Apelacyjnego w Krakowie z dnia 20 lipca 2004r. (I ACa 564/04, TPP 2004/3-4/155). Czy tutaj postapił by podobnie? Nie mnie naprawde oceniać.
[cytat:3m0eh4j2]-udostępnianie linków do plików opiera się na prezentacji produktu przed kupnem co jest zgodne z Art 34 i 35, Roz.3[/cytat:3m0eh4j2]
Bzdura, sprzedaje admin te produkty? NIe sądze. Pozatym te artykuły nijak nie mają sie do argumentacji (jak mniemam chodzi o ustawe o prawie autorskim).
Posiadanie korzyści materialnych nie jest konieczne do popełnienia czynu zabronionego. To tylko zaostrza kare.
Czy nikt sie nie przyczepi tego nie wiem, pewno jeśli ma się przyczepić to sie przyczepi i nie będzie na to zważał co jest napisane. Ale prawda jest taka ze generalnie się nie czepiają, bo albo nie mają środków na zebrania dowódów albo poprostu jest to zbyt trudne i czasochłonne. A jak będzie naprawde, czas pokaże.