Strona z filmami

• Autor wątku Autor wątku samadi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

samadi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam!
Mam pytanie odnośnie strony www z filmami/muzyką, istnieje setki tysięcy takich stron w internecie. Czy jeżeli założyłbym stronę z filmami do oglądania online. Użytkownicy wrzucali by linki z serwerów uploadujących filmy. Dodłbym funkcje zgłoś nadużycie i usuwałbym filmy jakby ktoś zgłosił. To czy strona była by legalna ?
Tak samo z muzyką, były by linki do zewnętrzych serwerów.

Przykłady takich stron: Watch Movies Online For Free Full Movie Downloads, hindi mp3, bollywood music,paki pop,pakistani songs,ghazals,indi pop,tamil mp3 songs download.

Pozdrawiam!

Był niemal identyczny temat w ciągu ostatnich 1-2 tygodni. Wystarczy przejrzeć to forum. Nawet na samym dole strony z tym tematy jest tabela o nazwie Podobne wątki.

Ok, przeczytałem je , jednak tam nie znalazłem odpowiedzi na pytanie czy: Jak by użytkownicy wrzucali by linki z serwerów uploadujących filmy. Dodłbym funkcje zgłoś nadużycie i usuwałbym filmy jakby ktoś zgłosił. To czy strona była by legalna ?

Jeżeli chodzi o mp3: tak samo by użytkownicy wrzucali linki na zewnętrzne serwery (rapid itp.) była by funkcja zgłoś naruszenie to było by to legalne ?

Mam jeszcze pytanie, czy np. serwis z muzyką gitarową byłby legalny ? Czy to jest objęte też prawami autorskimi ?
Albo z piosenkami remix (czyli przerobione piosenki)

Ostatnia edycja:
Pana odpowiedzialność za działania użytkowników pańskiego portalu określa ustawa o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Istotny jest nie tyle zapis (który oczywiście powinien być jak najbardziej, np. w stopce strony), a o Pana reakcję na powiadomienie.

Muzyka gitarowa i remixy. Chodzi o zamieszczanie utworów czy też o linki?

Dziękuje za odpowiedź. Czyli co mam napisać w stopce ? Jeżeli ktoś zgłosi to usunę piosenki. A może inaczej - Co mam zrobić żeby strona z piosenkami była legalna ?

Remixy i gitarowe piosenki dodawali by użytkownicy, nic by nie było na moim serwerze.

Umieścić w stopce banerek "Zgłoś Nadużycie", podczepić pod niego jakiś formularz, żeby ułatwić życie zgłaszającemu, i poinformować o tym wszystkim w regulaminie strony potencjalnego użytkownika...

Nie ma znaczenia rodzaj muzyki (czy ogólnie utworu) - wszystkie chronione są prawami autorskimi lub pokrewnymi - chyba, że upłynął okres ochronny dla danego utworu / wykonania.

O legalności było wielokrotnie...

Czyli jeżeli przy każdym pliku w serwisie będzie przycisk zgłoś nadurzycie, użytkownicy będą dodawali piosenki. Napisać w regulaminie żeby nie wrzucać piosenek naruszajacych prawo autorskie bez zgody to serwis będzie legalny i nic mi nie grozi ?

A jeżeli chodzi o remixy to chyba to legalne, bo nie widziałem jeszcze żeby ktoś sprzedawał remixy.

Powrót