Strony oparte na MegaVideo.com

• Autor wątku Autor wątku damy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

damy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Jak wiadomo, na serwery ów serwisu wrzucane są wszelakiego rodzaju filmy. Czy tworzenie serwisow umozliwiających oglądanie filmów online w oparciu o pliki znajujące sie na serwerach MegaVideo będzie zgodne z prawem ?

"Szukajcie, a znajdziecie..."

Ponoć to jest forum i ponoć forum sluży do zadawania pytań i pomagania innym, więc jeśli ie chcesz mi pomóc to nie rób tego. Nikt Cie do tego nie zmusza. Ja jednak nie mam pojęcia o prawie dlatego też proszę o pomoc

Z regulaminu megavideo ('Terms of use') - wybór i podkreślenie moje:
Przepis prawny:
. Dostęp

Odwiedzając serwis Megavideo, zgadzasz się

* używać Megavideo tylko w osobistych, niekomercyjnych celach;
* nie kopiować i rozpowszechniać żadnej części serwisu bez uzyskania uprzednio pisemnej zgody Megavideo Limited;
* całkowicie przestrzegać wszystkich punktów regulaminu oraz nasze przyjęte zasady użytkowania
Przepis prawny:
E. Megavideo Limited zezwala na odnoszenie do materiałów na stronie Megavideo tylko w celach osobistych i niekomercyjnych. Dodatkowo Megavideo udostępnia opcję "zagnieżdżania odtwarzacza", która umożliwia wcielanie w własne, osobiste, niekomercyjne strony z dostępem do materiałów zawartych w serwisie Megavideo. Megavideo Limited zastrzega sobie prawo do zaprzestania udostępniania dowolnego elementu serwisu Megavideo w dowolnym momencie, z dowolnego powodu.
jeśli planujesz jakieś dochody ze swojej strony (reklamy, sms-y, dotacje, itp.) to powinieneś na początek uzyskać zgodę serwisu.

Niezależną kwestią jest to czy samo linkowanie - deep-link jest rozpowszechnianiem w świetle Art.50. USTAWY z dnia 4 lutego 1994 r. "o prawie autorskim i prawach pokrewnych" czy też nie jest. I to było już wielokrotnie na forum poruszane - popatrz w 'Archiwum' lub poszukaj opcją 'Szukaj', są też przykładowe linki na dole tej strony, a ostatnio był podobny temat: http://forumprawne.org/prawo-autorskie/128021-problem-z-udostepnianiem-recenzji-kodow-na-swojej-stronie.html

Powrót