Strzałka przy nicku, o co chodzi?

• Autor wątku Autor wątku joanna134
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

joanna134

Użytkownik
Odpowiedzi
86
O co chodzi z tą strzałką przy nicku, raz jest w dół, raz w górę, czasem szara a czasem niebieska? co to znaczy?

Tarcza i miecz Marsa
Mezczyzna.gif
oznacza samca - mężczyznę, natomiast „lusterko Wenus”
Kobieta.gif
oznacza samicę, czyli kobietę.
Proste? :)

Nie czytałam książki: kobiety są z Wenus a mężczyźni z Marsa, byłam zajęta Trylogią i innymi poważnymi książkami, co to za ups.

To raczej symbol biblijny - Księga Hadesa rozdział drugi ;)

Ucz mądrego, a stanie się mędrszy,
oświeć mędrego, a zwiększy swą wiedzę.

cytat z księgi wielkanocnych jaj...

Ostatnia edycja:
joanna134 napisał:
Nie czytałam książki: kobiety są z Wenus a mężczyźni z Marsa, byłam zajęta Trylogią i innymi poważnymi książkami, co to za ups.

Wydaje mi się, że te symbole są znacznie starsze niż trylogia :)

arpe napisał:
To raczej symbol biblijny - Księga Hadesa rozdział drugi ;)
A ten Hades, to bardziej prorok jakiś, czy apostoł...?
A może chodziło Ci o Chama?

Hades może chyba być przypisany pod jednego z upadłych archaniołów :)
Może w księdze wielkanocnych jaj jest więcej na ten temat.

Kiedyś ktoś widząc mnie jedzącego w pozycji leżącej i stwierdził, że wyglądam jak Neron w starożytnej Grecji ;) Na sugestię, że być może chodziło o Rzym odpowiedział, że nie zna się na mitologii :)

Pewien kandydat na duchownego egzaminowany przez ś.p. x Tischnera na pytanie o filozofię kartezjańską miał odpowiedzieć:

"Incognito ergo sum".

Zapytany o źródło tej mądrości odpowiedział:
Trochę skrypt, reszta własne przemyślenia...

Pozostawiam Państwu te dwie anegdoty do przemyślenia :D

Z księgi wynika że:

Ab udał się do Egiptu, towarzyszył mu też Lo.
Było to 368 lat po 40 dniowej ulewie i później niż żył Cham – bowiem on był synem N,
a ulewa miała miejsce gdy N miał 600lat.
A było to w 1924 roku od stworzenia Ad (obliczenia własne).

To w Egipcie Ab zapoznał się z mocą wielkanocnych jaj, moc tę znał też Lo, który później udał się na wschód i tam upowszechnił tą moc, a było to jak wiadomo tuż przed zburzeniem Sodomy i Gomory.

W punkcie kulminacyjnym księgi przybysze ze wschodu podążają za wielkanocnym jajem (jednym z wielu różnych gatunków jaj).

Do Rzymu i Grecji mogły dotrzeć plotki o mocy wielkanocnych jaj.
Wiedza ta też mogła wynikać z badań własnych.

Ostatnia edycja:
joanna134 napisał:
Ab udał się do Egiptu, towarzyszył mu też Lo.
Było to 368 lat po 40 dniowej ulewie i później niż żył Cham – bowiem on był synem N,
a ulewa miała miejsce gdy N miał 600lat.
A było to w 1924 roku od stworzenia Ad (obliczenia własne).
To w Egipcie Ab zapoznał się z mocą wielkanocnych jaj, moc tę znał też Lo, który później udał się na wschód i tam upowszechnił tą moc, a było to jak wiadomo tuż przed zburzeniem Sodomy i Gomory.
W punkcie kulminacyjnym księgi przybysze ze wschodu podążają za wielkanocnym jajem (jednym z wielu różnych gatunków jaj).
ab ovo ad... astra

Rzeczywiście historia jest nie dokończona,

Ab był inteligentnym facetem od razu zauważył, że gdy Nil wylewa w przestworzach pojawia się wielkanocne jajo "K" i od razu posądził je o wielką moc, widząc jaki wpływ ma jajo na rzekę. Zaczął też obserwować inne wielkanocne jaja.
Pewnego dnia jajo "M" swą tarczą zasłoniło lustro jaja "W"- co się tam działo kiedy nikt nie widział - tego nikt nie wie do dziś, dość, że potem jajo "M" udało się w kierunku wskazanym strzałką.
Ab zadziwiony tym co zobaczył stwierdził, że jajo "M" musi być samcem - a jajo "W" samicą.

Na pochyłe drzewo i Salomon nie naleje.
mokrego dyngusa życzę

joanna134
Chętnie umówiłbym się z Tobą na kawę i posłuchał więcej takich opowieści. Niestety, żona mnie nie puści :(
;)

Powrót