L
lexy29
Witam , mam pytanie. Chodzi o syna mojego znajomego . Gdy miał 19 lat zostało mu odebrane prawo jazdy na okres 3 lat za jazde samochodem pod wpływem alkoholu , dostał wyrok w zawieszeniu , grzywne itp. Teraz w wakacje został złapany na rowerze wracając z nad zalewu , miał 0,6 promila. Tym razem został skazany na 4 lata zakazu poruszania sie wszelkimi pojazdami mechanicznymi i nie mechanicznymi , kolejny wyrok w zawieszeniu (nałożył sie niestety na ten poprzedni) grzywne , kuratora. Kwestia odwieszenia wyroku jest oczywista ale myśle że to że pracuje i studiuje dwa kierunki ( wieczorowo i zaocznie ) daje przesłanki do odroczenia wykonania kary z późniejszym jej ponownym zawieszeniem , no ale oczywiscie mogę sie mylić (proszę o porade w tej kwesti dotyczącej odwieszenia , czy sa przesłanki zeby zawiesic ponownie) i o zakaz prowadzenia pojazdów , czy te 4 lata nałożą sie na te 3 i razem bedzie 6 ( bo rok już minął z tego 3 letniego) czy będzie to razem 7 lat?? ( jeden sie skończy , drugi sie zacznie ) Słyszeliśmy już ze znajomym różne opinie dlatego pytam również tutaj. Prosze o informacje . Pozdrawiam :help: