Studia i zaległy 26 dniowy urlop

• Autor wątku Autor wątku Ursalis
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

Ursalis

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, pracodawca stwierdził że należy mi się zaległe 18 dni urlopu (zaległe 12 za ostatnie dwa lata i +6 za ten rok) i coś mi tu nie pasuje. W Kwietniu 2024 roku ukończyłem studia, przez studia pracowałem, natomiast jak usłyszałem dwa lata temu dostarczenie dyplomu niewiele mi da bo mam 8 lat pracy. Postanowiłem więc poczekać dwa lata zgodnie z logiką mając po 20 dni urlopu i dostarczyłem dyplom w Lipcu 2026, pracodawca stwierdził że należy mi się zaległy urlop bo muszą patrzeć 3 lata wstecz.

Ja myślałem że to działa tak że studiowałem i to dało mi 8 lat. I musiałem pracować dwa lata PO studiach po 20 dni urlopu by w trzecim roku otrzymać 26 dni, czyli w tym roku powinienem dostać +6.

Ważną informacją jest też to że mój staż pracy w innych firmach potwierdzonym świadectwem pracy i obecnej zaczął się w trakcie studiów, nie miałem żadnego stażu pracy wcześniej na UoP.

Gdzie leży prawda?

Ostatnia edycja:
Liczysz jedno (studia) albo drugie (praca) jeżeli się nakładają co jest bardziej korzystne.
Chyba na podstawie tego postu trudno ustalić co było korzystane bo trzeba by znać dokładne co do dnia okresy nauki i pracy.

Ursalis napisał:
Gdzie leży prawda?
Moim zdaniem pracodawca popełnia błąd , wybierz urlop najszybciej jak możesz
Nie będzie mógł "potrącić " nadmiaru z następnego roku

Powrót