U
Ursalis
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, pracodawca stwierdził że należy mi się zaległe 18 dni urlopu (zaległe 12 za ostatnie dwa lata i +6 za ten rok) i coś mi tu nie pasuje. W Kwietniu 2024 roku ukończyłem studia, przez studia pracowałem, natomiast jak usłyszałem dwa lata temu dostarczenie dyplomu niewiele mi da bo mam 8 lat pracy. Postanowiłem więc poczekać dwa lata zgodnie z logiką mając po 20 dni urlopu i dostarczyłem dyplom w Lipcu 2026, pracodawca stwierdził że należy mi się zaległy urlop bo muszą patrzeć 3 lata wstecz.
Ja myślałem że to działa tak że studiowałem i to dało mi 8 lat. I musiałem pracować dwa lata PO studiach po 20 dni urlopu by w trzecim roku otrzymać 26 dni, czyli w tym roku powinienem dostać +6.
Ważną informacją jest też to że mój staż pracy w innych firmach potwierdzonym świadectwem pracy i obecnej zaczął się w trakcie studiów, nie miałem żadnego stażu pracy wcześniej na UoP.
Gdzie leży prawda?
Ja myślałem że to działa tak że studiowałem i to dało mi 8 lat. I musiałem pracować dwa lata PO studiach po 20 dni urlopu by w trzecim roku otrzymać 26 dni, czyli w tym roku powinienem dostać +6.
Ważną informacją jest też to że mój staż pracy w innych firmach potwierdzonym świadectwem pracy i obecnej zaczął się w trakcie studiów, nie miałem żadnego stażu pracy wcześniej na UoP.
Gdzie leży prawda?
Ostatnia edycja: