Studia licencjackie i co dalej?

• Autor wątku Autor wątku fiorella
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fiorella

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam serdecznie,

Mam pytanie odnośnie kontynuacji studiów po studiach licencjackich. Wynalazek ten - czyli studia licencjackie nigdy nie miały dobrej opinii w moich oczach z wielu wzgledów, ale człowiek młody, niedojrzały często podejmuje dziwne decyzje i tak też zrobiłam ja. Skończyłam stosunki międzynarodowe o bardzo ciekawej specjalizacji gdzie mieliśmy dużo przedmiotów z prawa: karnego, cywilnego, wykroczeń oraz przedmiotów z kryminalistyki i kryminologii. Zawsze kochałam prawo i medycyne sądową, ale te 3 lata wstecz wiązałam swoją przyszlość z innym krajem stąd też wydawało mi sie, że prawo ukończone w Polsce na nic mi się zda.
Co teraz? Do wyboru mam 2-letnie magisterskie studia z prawa administracyjnego i ku temu sie skłaniam, ale znów - co mi da takie wykształcenie? Licencjat ze stos. międzynarodowych + magisterka z pr. admin - czym można się zajmować po takich studiach? Co mi one dają? Czy ktoś może mi odpowiedzieć na te pytania dręczące mnie już czas jakis?

Mogłabym iść na prawo od nowa, na pełne 5-letnie, ale kończąc studia mając 27 lat to już późno, a jeszcze aplikacja itd. Nie wiem czy to dobry pomysł... .

A może ktoś z was uwzględniając moje pasje dot. prawa i medycyny sądowej ma pomysł na obranie innej drogi? Jestem ze Szczecina i jedyne studia magisterskie 2letnie prawne do pr. admin.

Z góry dziękuję za odpowiedzi,
Pozdrawiam!

Medycyna sądowa to specjalizacja po Akademii Medycznej. :) Po stosunkach międzynarodowych i prawie administracyjnym niemożliwe jest zostanie lekarzem medycyny sądowej. Chociaż można rozpocząć studia i po 13 latach być takim specjalistą.

Powrót