studia/nalzżnośc

• Autor wątku Autor wątku KA1999
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KA1999

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam
Prosiła bym o poradę ponieważ z dniem 30.10. 2019 roku zaczęłam uczęszczać na studia zaoczne (Śląska Wyższa Szkoła Medyczna) jednakże od dnia 14 stycznia bieżącego roku nie uczęszczam na zajęcia, oraz nie płacę czesnego. Pani w dziekanacie poinformowała mnie iż po 30 dniach braku opłat zostanę skreślona z listy studentów jednakowoż tak się nie stało w związku z czym zostałam skreślona z listy dopiero po zakończeniu semestru w wyniku nie zaliczonych przedmiotów, dodatkowo została naliczone odsetki w związku ze skreśleniem z listy studentów. Uczelnia poinformowała mnie o terminie w którym należy uiścić opłaty (które zostały rozłożone na zbyt wysokie jak na mój budżet raty) jednakowoż napisałam prośbę do dziekana o możliwość rozłożenia mniejsze raty co zostało rozpatrzone negatywnie. Co więcej, w związku z panującą pandemią utraciłam możliwości zarobkowe co poskutkowało statusem bezrobotnego. W regulaminie który jest zamieszczony na stronie oraz który podpisałam i otrzymałam na uczelni, nie ma jednoznacznie zapisane jak wygląda postępowanie w przypadku przekroczenia terminu spały należności. Regulaminu opłat na stronie nie mogę znaleźć, natomiast Pani w dziekanacie poinformowała mnie iż ona nie udziela takich informacji ponieważ nie wie.

Powrót