Studia podyplomowe dofinansowanie

• Autor wątku Autor wątku szachumatek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam.
Szukam informacji o dofinansowaniach z unii do studiów podyplomowych dla pracowników. Wiecie gdzie można takie informacje uzyskać lub starać się o dofinansowanie do wybranych przez siebie kierunków?

Chodzi mi o coś takiego jak Szkolenia EFS: zawodowe, bezpłatne, darmowe, szkolenie: Warszawa, Kraków - Inwestycja w Kadry - Szkolenia - To się opłaca tylko tu jest bardzo mało technicznych w Warszawie, a takie głównie mnie interesują.

Jak ktoś by napisał jak dostać dofinansowanie z UE do studiów na PW byłoby super.

Po pewnym czasie znowu jestem w sytuacji ze chcialbym sie was o cos poradzic. Mianowicie:
dostalem dofinansowanie dostaje stypendium na studia. 9. czerwca mam kolejna wizyte w pup zeby podpisac ze w maju nie mialem dochodow i dostac stypendium. jednak po niedzieli musze wyjechac gdyz prawdopodobnie rozpoczne prace co prawda na umowe zlecenie no ale. jednak praca jest daleko po za miejscem zamieszkania. i teraz pytanie moje takie? czy jesli nie stawie sie 9 czerwca pup wyciagnie z tego jakies konsekwencje? czy moze isc w piatek i podpisac sie za maj i miec z glowy( tylko czy pup sie zgodzi?)??? Prosze poradzcie cos.
Pozdrawiam

Proponuję iść w piątek. Zgłosić, że Pan wyjeżdża w poszukiwaniu pracy. Jeśli praca wypali, to zgłosi Pan jej podjęcie - jeśli nie do 10 dni od wyjazdu może Pan ponownie zgłosić się w urzędzie pracy. W ciągu owych 10 dni urząd pracy nie może wymagać zgłoszenia się w urzędzie.

Ok tak zamierzam własnie zrobic dziekuje.

Prosze o wyjaśnienie bo nie mogę nigdzie tego znależć: od kiedy zaczynają się studia podyplomowe:
1. czy majac dyplom licencjata i wybierając sie na studia uzupelniajace magisterskie zalicza sie to do podyplomowych czy nie??
2. czy podyplomowe są dopiero po magisterce?

Kiedy się zaczynają to już od uczelni zależy, ale zazwyczaj od października.

Na podyplomowe dostaniesz się dopiero mając magistra.

Witam,

Mam pytanie w zakresie dofinansowania do studiów podyplomowych. Skończyłem studia wyższe, inżynierskie, jestem obecnie zarejestrowany jako bezrobotny i wybieram się na studia podyplomowe. Na kierunek który się wybieram, na uczelni dowiedziałem się, że mogę starać się o dofinansowanie. Byłem zapytać o to w UP i ku mojemu zdziwieniu zmęczona życiem i zdegustowana swoimi obowiązkami Pani, powiedziała mi, że dofinansowanie takie, przysługuje tylko osobom, które mają tytuł magistra :rolleyes: Czy to rzeczywiście tak jest, że dofinansowanie przysługuje tylko osobom z tytułem mgr, a inż. nie ? Bo dla mnie to troche niezrozumiałe, tzn nie rozumiem dyskryminowania inżynierów :D:D

Pozdrawiam

Urząd może a nie musi przyznać dofinansowanie. Widać w tym urzędzie dają tylko magistrom.

Będę wdzieczna za poradę, jak przekonać pracodawcę, by sfinansował mi studia podyplomowe. Są one ściśle związane z moją pracą, jednak firma nie ma za dużo pieniędzy, dlatego prezesowi nie wystarczy argument, że dzięki temu zdobędę nowe, bardzo potrzebne kwalifikacje. Przeczytałam, że będzie mógł to potraktować jako koszty uzyskania przychodu - ale jak to wygląda w praktyce. Chciałabym przedstawić prezesowi jakieś liczby, które powiedzą mu, że wcale dużo na tym nie straci. Koszt tych studiów to 3500 zł. Będę bardzo wdzieczna za pomoc.

Witam,

Chciałam się dowiedzieć czy jest jakiś Urząd Pracy w Polsce,który w tym roku finansuje studia podyplomowe?Mój urząd pracy powiedział,że nie dostał środków w tym roku i nie wiadomo też jak będzie za rok,niektóre urzędy pracy nie dostały środków na staże absolwenckie,więc po co Urzędy Pracy "chwalą się",że dofinansowują studia podyplomowe?Człowiek idzie z nadzieją,że część kwoty sfinansują,a tu się okazuje,że nie są finansowane.To niech usuną ze strony taka informację.

dziękuje serdecznie za odpowiedź ,jeśli ktoś sie orientuje czy to wszytskie Urzędy Pracy w Polsce nie dostały w tym roku dofinansowania na studia podyplomowe czy tylko Urząd Pracy z mojego miasta.

Powrót