studia

• Autor wątku Autor wątku jockson@op.pl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jockson@op.pl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
w 01.10.2010 roku zapisałem się na studia, wstawiłem się na rozpoczęcie roku szkolnego, otrzymałem indeks oraz podpisałem potwierdzenie otrzymania indeksu nic po za tym nie podpisywałem, czyli umowy nie widziałem na oczy. W tym roku dokładnie 22.03.2012 dostałem list ze szkoły, żebym uregulował zaległości w kwocie aż 2126zł za cały pierwszy zimowy semestr. Gdzie w szkole byłem tak naprawdę tylko raz. Nie wiem co mam robić w takiej sytuacji.
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Odebrał Pan indeks - rozpoczął studia.

Jeśli nie wypowiedział Pan umowy (nawet jeśli ta nie została formalnie spisana na papierze) to niestety należy zapłacić.

dziękuję bardzo za odpowiedź. a jest jakaś szansa żebym starał się o spłacanie tego zadłużenia ratami ? W liście mam wspomniane że ma 7 dni na uregulowanie spłaty, jeżeli tego nie uczynię to przekażą tą informację do Krajowego Rejestru Długów

Nalezy na ten temat rozmawiać z wierzycielem (uczelnią).

Proponuję rozpocząć od przeczytania wzorca umowy/regulaminu toku studiów (może dostępny jest na stronie uczelni) lub poprosić o wgląd w takowy w dziekanacie/dziale rozliczeń. Tam będą warunki m.in. skreśleń z listy studentów.

Powrót