Studia

• Autor wątku Autor wątku mama65
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mama65

Stały bywalec
Odpowiedzi
455
Witam, mam pytanie. Moja corka zaczyna wlasnie studia na uniwersytecie w Niemczech. Wynajeła mieszkanie studenckie( uniwersytet jest 160 km oddalony od miejsca zamieszkania). Ma tylko KG i moja pomoc jako rodzica. Mam na utrzymaniu jeszcze młodsze dziecko. O co moze sie starac córka jesli posiada niemieckie obywatelstwo. pzdr

Oczywiście być może mamy tutaj znawców prawa niemieckiego, jednak sugeruję by córka zadała analogiczne pytanie po niemiecku na jakimś niemieckim forum prawnym. Skoro zamierza tam studiować, to zakładam że bardzo dobrze zna niemiecki.

Hej ArekSo, załozenie okazało sie błedne. Wiesz zapewne, ze w Niemczech, zeby studiowac, nie trzeba znac niemieckiego. Serdeczny ukłon w strone Pogodniaka( bedzie wiedzial o co chodzi), a wracajac do rozmowy, pytanie zadałam raczej ogólnie, chodzi mi o odp. czy bafög für ausländer bedzie wykluczał Wohngeld? pzdr

mama65 napisał:
a wracajac do rozmowy, pytanie zadałam raczej ogólnie, chodzi mi o odp. czy bafög für ausländer bedzie wykluczał Wohngeld? pzdr

Czy jest moze na forum Pogodniak albo Belunia?

Powrót