Studniówka, badanie alkomatem ?

• Autor wątku Autor wątku Skalpello
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Skalpello

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam :D
Jutro mam studniówkę, i wczoraj na lekcji nauczycielka "nastraszyła?" nas i powiedziała ze przed wejściem będziemy badani na obecność alkoholu alkomatem. Tak samo będzie na całej imprezie. I moje pytanie brzmi czy w ogóle mają do tego prawo ?? Mamy juz te 19-20 lat (bo to studniówka technikum) i chyba mamy prawo bawić się jak dorośli, i nie byc traktowani jak jacyś gimnazjaliści.

Gdzie się odbywa ta studniówka?

Nie będzie ona na terenie szkoły jeśli o to chodzi, odbędzie się ona w pewnej restauracji.

Ostatnia edycja:
Znaczy sie, obojętnie gdzie by to było, bo nikt Ciebie do dmuchnięcia nie zmusi. Niby to polecenie nauczcielki a jej poleceń należy słuchać i wykonywać.. ale wydaję mi się ze to zbyt duża ingerencja w wolność jednostki

Pojawiają się konsekwencje dyscyplinarne w szkole jesli złapią kogoś po alkoholu - powinny takie rzeczy być w regulaminie placówki

Jeśli w szkole złapią kogoś pod wpływem od razu wyrzucają, ale w regulaminie jest tez ze uczeń może odmówić 2 czy 3 razy badania go. Studniówka odbywa sie w restauracji, organizują ją uczniowie i rodzice, a nauczyciele są w charakterze gości więc nie rozumiem skąd takie cyrki z alkomatami, to jest niepoważne. Jesteśmy pełnoletni, a traktują nas jak dzieci.

Fakt. Ani w szkole ani nigdzie indziej nie może nauczyciel poddać ucznia badaniu alkomatem.

Powrót