C
chichua
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam. Chciałam zadać bardzo istotne pytanie które nurtuje mnie od 2tygodni. Moja sytuacja rodzinna jest nieciekawa. Jestem obecnie w klasie maturalnej i od wrzesnia wybieram sie na uniwersytet przyrodniczy. Moi rodzice sà 10 lat po rozwiedzie. Mam przyznane alimenty of matki 400zł. Do stycznia mieszkałam z ojcem. Niestety zostałam.zmuszona się wyprowadzic z powodu bardzo nieprzyjemnej sytucji, od miesiaca nir mam kontaktu z ojc3m. On zyje teraz w swoim swiecie, ze tak się wyrażę. Od miesiaca mieszkam u dziadków na wsi. Posiadają rozpadający się odromny dom w ktorym jedynie kuchnia łazienka i jeden duzy pokoj nadaja sie do zamieszkania, na scianie grzyb.
W sytuacji gdy pójdę na studnia moim jedynym dochodem będzie 400zł od matki ustalone wyrokiem sądowym. W sytuacji gdy nie chcę znać mojego ojca(nie mam zamiaru wnosic sprawy o alimenty) a dziadkowie wiążą koniec z końcem, a babcia zadeklatowała się że sprobuje podesłać mi 50zł miesięcznie... jaki będzie w świetle prawa mój dochód finansowy? Czy dostanę zapomoge? Zależy mi na studiach chemicznych i jest to moje najwieksze marzenie ale za 450zł miesięcznie nie utrzymam się we wrocławiu.
Stąd moje pytanie jaki jest mój dochód w swietle prawa?
W sytuacji gdy pójdę na studnia moim jedynym dochodem będzie 400zł od matki ustalone wyrokiem sądowym. W sytuacji gdy nie chcę znać mojego ojca(nie mam zamiaru wnosic sprawy o alimenty) a dziadkowie wiążą koniec z końcem, a babcia zadeklatowała się że sprobuje podesłać mi 50zł miesięcznie... jaki będzie w świetle prawa mój dochód finansowy? Czy dostanę zapomoge? Zależy mi na studiach chemicznych i jest to moje najwieksze marzenie ale za 450zł miesięcznie nie utrzymam się we wrocławiu.
Stąd moje pytanie jaki jest mój dochód w swietle prawa?