Stypendium Naukowe - Ostatni VII semestr studiów.

• Autor wątku Autor wątku matlak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

matlak

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

Jestem studentem jednej z prywatnych uczelni (pomińmy nazwę itp.). Stypendia naukowe wypłacane są jak wszędzie dopiero od 2 roku studiów za wyniki w nauce w ubiegłym roku akademickim. Moje studia trwają 7 semestrów w związku z tym za wyniki w nauce osiągnięte na III roku studiów stypendia uczelnia wypłaca jedynie przez okres VII semestru (nawet jeśli student odłoży obronę pracy do czerwca). Moje pytanie brzmi, czy uczelnia robi to zgodnie z prawem (moi znajomi otrzymywali stypendium naukowe nawet rok po ukończeniu studiów za wyniki na V roku studiów ). Nie muszę chyba nadmieniać, że wyniki osiągnięte w VII semestrze nie mają żadnego znaczenia i nawet średnia 5.0 nie uprawnia do żadnego stypendium.

Czy wszystko jest zgodnie z prawem, czy mam się czuć oszukany? Tzn czy jest jakaś ustawa, która to reguluje i ewentualne zapisy w regulaminie są niezgodne z prawem? Mam prawo się odwoływać od takiej decyzji?

Pozdrawiam
matlak

P.S. -> szukałem odpowiedzi na to pytanie nie tylko na tym forum, ale niestety nie znalazłem.

stypendium naukowe otrzymujesz tak długo jak długo trwają studia - trwają 7 semestrów więc stypendium naukowe jest do końca lutego

Powrót