Stypendium rektora- odwołanie

• Autor wątku Autor wątku cleandm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cleandm

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Zakończyłam I stopień studiów. W lutym rozpoczęły się zajęcia na magisterce na tym samym kierunku. Osoby, które chciały starać się o stypendium za VII semestr studiów musiały kontynuować ten kierunek na uczelni na studiach magisterskich. Kilka osób zapisało się na studia, ale tylko zapisało - nie pojawiły się nigdy na zajęciach. W czasie obrad komisji ds. stypendiów nikt nie zweryfikował, że dane osoby nigdy nie pojawiły się na uczelni.
Jednak dostały stypendia. Ja jestem osobą I na liście z rezerwy. Chcę napisać odwołanie, ale każdy patrzy na to nieprzychylnie: panie w dziekanacie (mają status studenta w końcu), samorząd uczniowski (to są ich koleżanki- i one potrzebują tych pieniędzy). Czy mam szansę na wygarną w tej sprawie?

Szanse masz, jeśli nie został wyczerpany limit stypendiów na Twoim kierunku. Tylko tak właściwie to nie składasz odwołania, a wniosek o ponowne rozpatrzenie sprawy.
To, że ktoś nie chodzi na zajęcia nie ma w sprawie żadnego znaczenia. Dopóki ma status studenta może pobierać stypendium.
Nie ma obowiązku kontynuowania studiów na II stopniu na tej samej uczelni, na której skończyło się I stopień, jeśli chce się pobierać stypendium. Można iść nawet na inny kierunek, na innej uczelni i stypendium dostawać.

Ostatnia edycja:
Powrót